8 x 15 Minuutjes voor Jezelf Zorgen

Goed voor jezelf zorgen hoort bij van jezelf houden en dat is zooo belangrijk! Helemaal voor singles! Ik kan het je niet vaak genoeg zeggen…
En weet je wat het is? Voor jezelf zorgen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en veel tijd te kosten. De volgende 8 opties kosten je minder dan een kwartiertje!

 1. Lezen

  Het maakt eigenlijk niet uit wat je leest; magazines, blogs, boeken, de Single Girl To-Do List XL… etc. Zolang jij er geen stress van krijgt, telt het als een hele fijne manier om voor jezelf te zorgen.

 2. Naar Buiten Gaan

  Als je de mogelijkheid hebt om even te bewegen, kan een korte wandeling je hoofd al behoorlijk legen. Daarnaast ben je even op een andere plek en kun je van de natuur genieten. Als veel bewegen je niet lukt, kun je misschien even buiten zitten en op die manier van de natuur en je dag genieten.

 3. Een Vriend(in) Bellen

  Ik zeg het wel vaker; appen, chatten en e-mailen is veel te gewoontjes. Neem echt even rustig de tijd om iemand te bellen die jou altijd opvrolijkt en waar jij weer een nieuwe lading fijne energie van krijgt.

 4. Kleuren

  Ooo, ik houd er zo van. Ben jij ook al aan het kleuren geslagen? Er zijn nu zoveel kleurboeken voor volwassenen en het is echt een geweldig rustgevende hobby.

 5. Naar Muziek Luisteren

  Kies een muziekgenre waar je van houdt. Het kan muziek zijn die je opzweept, of waar je juist rustig van wordt, of die je inspireert om in beweging te komen. Luister goed, geniet van de deuntjes en van de tijd voor jezelf.

 6. Mediteren

  Ga in een comfortabele houding zitten (of liggen) en concentreer je op je ademhaling. Als er gedachten opkomen, oordeel dan niet, dat gebeurt ons allemaal, maar kom weer rustig terug bij je ademhaling. Door regelmatig te mediteren word je een steeds kalmer mens. Ik was zelf ooit een stresskip en ben nu de kalmheid zelve…

 7. Een Dutje Doen

  Een dutje is ook één van mijn favorieten uit deze top 8. Als je ‘s-nachts niet goed slaapt, kun je overdag ook niet je beste beentje voort zetten. In het speciaal voor moeders en mensen met een chronische aandoening zoals ikzelf kan dit een behoorlijke uitdaging zijn, dus probeer die extra Zzz’s te verzamelen waar je kunt.

 8. Positief Denken

  Met alles wat er speelt in je leven, is het soms moeilijk om positief te blijven denken. Maar als je het vaak genoeg oefent, zul je merken dat je je snel beter zal voelen en je niet meer zo blijft hangen in een moeilijke situatie. Neem anders gerust eens contact op met mij voor een boost positiviteit en blijdschap.

2017-09-07T13:31:06+00:00 1 07 2017|0 Comments

Leave A Comment