Hoe Ik in 4 Stappen het Leven Creëerde waar Ik Verliefd op Werd

Een aantal jaren geleden zat ik er helemaal doorheen. Ik naderde door chronisch overwerken een burn-out en zorgde – door gebrek aan tijd – slecht voor mijn lichaam waardoor ik aardig wat kilootjes was aangekomen. Daarnaast bleek na verschillende onderzoeken dat al mijn fysieke ongemakken (en het waren er nogal wat) kwamen door een vervelende schildklier waar ik ineens mee moest leren leven. Ook was ik destijds naarstig op zoek naar liefde, maar ik kuste alleen maar kikkers, nooit een prins. Als iemand me toen had gezegd dat ik een paar jaar later gelukkiger dan ooit zou zijn, had ik die persoon never nooit geloofd.

Ik kan me de dagen nog goed herinneren dat ik in mijn bed lag, uiteraard in mijn eentje, slechts vergezeld door zelfmedelijden, maar helaas kun je daar niet mee knuffelen… Aan de ene kant hunkerde ik naar aandacht en liefde, maar aan de andere kant wilde ik dat iedereen me met rust liet. Er waren dagen dat ik dat bed helemaal niet uitkwam, alleen voor een tripje naar de keuken of het toilet. Ik voelde me rotter dan ik me ooit gevoeld heb en wist het zeker; ‘Dit is het Vic, je hebt nu je dieptepunt bereikt. Jouw all time low.’

Maar het bizarre en tevens mooie was, dat ik me op dat moment meteen realiseerde dat er dus nog maar één weg te gaan was; de weg omhoog.

Ik vond het van de ene op de andere dag wel welletjes en was klaar om mijn leven drastisch te veranderen. En inmiddels heb ik mijn balans volledig teruggevonden. Voor een weegschaal is balans sowieso super belangrijk. Maar in mijn ogen is balans voor iedereen de basis voor een gezond en gelukkig leven

Ik heb er inmiddels mijn missie van gemaakt om zoveel mogelijk mensen te helpen die balans weer terug te vinden zodat zij ook weer verliefd worden op hun leven. Want als ik het kan, dan kan jij het zeker!

Dit zijn de 4 stappen die ik heb genomen om weer verliefd te worden op mijn leven:

 1. Ik leerde mezelf opnieuw kennen.

  ‘Vicky, meet Vicky.’ Na mijn laatste relatie wist ik eigenlijk niet eens meer wat mijn hobby’s waren. Ik was mezelf volledig kwijt. Tijdens mijn …ehm… ‘dip’, had ik sowieso nergens zin in, maar weet je wat er ook gebeurde? Ik vond mezelf niet eens meer grappig en gezellig. Ik was mijn hele gevoel voor humor kwijt en was bang dat ik nooit meer mezelf zou worden. Ik had in die tijd een hele populaire blog, maar zelfs daar kon ik mijn ei niet meer in kwijt. Er kwam niets meer uit mijn vingers en ik baalde steeds meer van mezelf.
  Ik wilde mezelf terugvinden en zocht overal hulp hoe ik dat in Godsnaam moest doen. Ik raadpleegde onder andere een vriendin in Amerika die een prachtige quote van George Bernard Shaw met me deelde:

  ‘Life is not about finding yourself, Vicky. Life is about creating yourself.’

  Wow. Daar had ik gelijk een gigantisch Aha moment. Ik hoefde mezelf dus helemaal niet te vinden! Ik kon mezelf gewoon from scratch creëren! Helemaal hoe ik zelf wilde zijn. Wat een openbaring!
  ‘Ok, aan de slag! Wie is Vicky? Waar staat ze voor? Waar gelooft ze in?’ En de moeilijkste vraag die ik mezelf bleef stellen: ‘Wat vind ik eigenlijk leuk?’ Serieus; tijdens de relatie hiervoor deed ik eigenlijk alleen maar wat híj leuk vond. Maar nu was het tijd voor míj. Ik begon een lijst te maken met dingen waar ik blij van werd. En die lijst werd steeds langer en langer… En nu zijn het meerdere lijsten, in verschillende thema’s, heel netjes geordend. Heerlijk.

 2. Ik stelde een goal voor mezelf.

  Iemand wees me op dit filmpje en ik had niet nog een Aha moment, maar een tsunami aan Aha’s. Ik durf te garanderen dat het jou ook zal inspireren, dus ik wil je vriendelijk, doch dringend, verzoeken er even de tijd voor te nemen.

  Een doel in je leven hebben, is zo belangrijk… (En ook heel aantrekkelijk, by the way.) Na dit filmpje, kun je vast meerdere doelen bedenken waar jij naartoe zou willen werken.

  Je kent misschien wel het gevoel wat je krijgt na het boeken van een vakantie. Als je er alvast naartoe kunt leven, voel je je gelijk een stuk beter. Zo werkt het ook met doelen.

  Alleen had mijn eerste ’30 Day Challenge’ weinig weg van een vakantie. Het hield voor mij in dat ik elke dag ging sporten, dertig dagen lang. Ik zette mijn wekker om 06:30 (for realsies!) en ging dagelijks hardlopen of deed een half uur yoga oefeningen voordat ik me klaar maakte voor kantoor. Uiteindelijk heb ik dit 8 weken volgehouden! Inderdaad, het werd dus een ’56 Day Challenge’ in mijn geval. Tja, als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kan je het net zo goed nog even volhouden. En dat was natuurlijk uiteindelijk ook mijn doel; het creëren van een nieuwe gewoonte; de gewoonte van het bewegen. En dat is gelukt! (Het hoeft nu van mij alleen niet meer dagelijks om half zeven…)
  Let wel: focus niet alleen op het eindresultaat van jouw doel. Maar focus op elke dag en op elke stap. Dit is alvast een lesje Mindfulness (zie ook stap 3)…

 3. Ik verdiepte me in Mindfulness, Yoga en Meditatie … op Ibiza!

  Mindfulness is volgens Wikipedia ‘een vorm van meditatie of de training daarin waarbij men zich op een niet-reactieve manier bewust is van de fysieke en geestelijke sensaties en situaties van het moment.’ Uhm… oké.
  Volgens Vickypedia is Mindfulness vooral gewoon ‘rust in mijn hoofd’ en dat is bijzonder belangrijk als je balans wilt in je leven. Ik leerde aandacht te hebben voor elk moment. Meer te genieten van alles om me heen. En dan vooral dingen uit de natuur en niet op het scherm van mijn mobieltje. Maar ik leerde ook aandacht te hebben voor mezelf en het niet bij anderen te hoeven zoeken.

  Het vergt wel wat oefening om mindful te zijn, maar oefening baart kunst en jij zult ook snel resultaten merken. Er wordt vast wel een Mindfulness training in jouw gemeente gegeven, maar anders staan er ook genoeg trainingen online die je in het comfort van je eigen huis en in je eigen tijd kunt volgen.

  Ik kreeg ook steeds meer de behoefte om beter voor mezelf te zorgen en kreeg de tip van een lieve collega over een geweldige Yoga Retraite op Ibiza, waar zijn moeder onlangs was geweest en als een nieuw mens van terug was gekomen. Dat klonk me als muziek in de oren. Ik wilde ook een nieuw mens worden! Vicky 2.0!

  Ik was zelf nog nooit op Ibiza geweest en het idee van een weekje dagelijks in de zon yogaën en mediteren sprak me enorm aan. Alleen reizen had ik ook al vaker gedaan, dus ik hoefde er niet lang over na te denken. Ik heb het geloof ik binnen een half uurtje besloten en geboekt, en zo kwam ik bij de geweldige Lena Tancredi op Sunset Mountain terecht waar ik een life-changing vakantie beleefde. Het was er heerlijk! Aan het einde van de week was ik een paar kilo afgevallen, had ik een gezond kleurtje op mijn gezicht, was ik volledig tot rust gekomen, kon ik de Sirsasana (een hoofdstand) en had ik er een groep nieuwe vriendinnen en prachtige herinneringen bij. Ik voelde me inderdaad weer als nieuw! Een van de mooiste cadeaus die ik mezelf ooit kon geven!

 4.  Ik was heel lief voor mezelf.

  De belangrijkste tip die ik in deze periode kreeg, was om lief te zijn voor mezelf. De eerste keer dat iemand me vroeg of ik wel lief was voor mezelf, wist ik eigenlijk niet goed wat ze daarmee bedoelde. Ik wist wel dat ik mezelf erg lief vond, maar ik wist eigenlijk niet wat het betekende om lief te zijn voor mezelf. Het ging blijkbaar niet alleen om jezelf af en toe te verwennen met een nieuwe mascara (kun jij daar ook zo blij van worden?), maar vooral om goed voor jezelf te zorgen. Aan de binnen- en aan de buitenkant. Mijn reis naar Ibiza was all about lief zijn voor mezelf, bijvoorbeeld. Ik heb nog nooit zo goed voor mezelf gezorgd én laten zorgen.

  Het duurde even voor ik erachter was hoe belangrijk het is om lief te zijn voor mezelf en om oprecht van mezelf te houden. Dit is echt een heel belangrijk stukje in de balanspuzzel! Eigenwaarde, zelfliefde en zelfrespect zijn ook aspecten die in mijn coaching en trainingen veelvuldig voorkomen omdat het zooo belangrijk is voor ons.
  Pas als je goed voor jezelf zorgt en onvoorwaardelijk van jezelf houdt, kun je weer in balans komen en heb je weer die heerlijke rust in je hoofd, die ons sterker maakt en waarmee we al onze dromen waar kunnen maken. En het allerbelangrijkst; waardoor we weer verliefd kunnen worden op ons leven!

Ik zeg niet dat het makkelijk is om je leven 180 graden om te kieperen en weer opnieuw te beginnen, hoor. Het heeft mij een aantal jaren geduurd om uit m’n dalletje te kruipen en te zijn waar ik nu ben. Maar het is mij gelukt, stapje voor stapje. En als ik het kan, kan jij het ook. Het enige wat je nodig hebt, is balans, lieverd. En als je hier hulp bij wilt, van een ervaringsdeskundige en inmiddels ook gediplomeerd coach, dan weet je me te vinden.

Ik help je met liefde.

2017-06-15T21:30:38+00:00 31 08 2016|0 Comments

Leave A Comment