Jouw Checklist voor Een Perfecte Vriend

Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak en een eigen mening over ‘perfectie’, maar ik heb vast een checklist voor je gemaakt met 20 indicatoren waaruit je zou kunnen concluderen dat de man die jij aan het daten bent best wel eens een keeper zou kunnen zijn… Gebruik deze lijst gerust als een checklist tijdens het daten. Natuurlijk niet tijdens een date, hoewel dat wel hilarische gespreksstof op zou leveren, maar houd je checklist in je dagboek of op je nachtkastje. Pas ‘m gerust aan met je eigen eisen, maar let erop dat jouw eisen reëel zijn…

Wie is jouw perfecte partner? En hoe weet je het wanneer je hem hebt gevonden?

Waardoor ik wist dat mijn vriend een keeper was? In het speciaal nummers: 1, 4, 6, 8, 10, vooral 12, 15, 17 en het allerbelangrijkste 19.

 1. Hij accepteert je zoals je bent

  Je bent uniek en geweldig op jouw eigen manier. Of je nou uren (en nachten) lang naar je favoriete serie op Netflix ligt te kijken, heel hard zingt onder de douche of dat je zonder make-up met je haar in een knot in je leggings de boodschappen doet, hij accepteert jou exact zoals je bent. En hij wil niets, maar dan ook echt he-le-maal niets, aan jou veranderen.

 2. Jij vindt hem woest aantrekkelijk

  We hebben natuurlijk allemaal een andere smaak. En gelukkig maar! Waar val jij op? Wat vind jij sexy en aantrekkelijk? Zorg ervoor dat jij hem een stuk vindt en er constant naar verlangt om in zijn armen te kruipen.

 3. Hij steunt je

  Hij is het misschien niet overal 100% mee eens, maar hij steunt jou in de keuzes die je maakt. Hij is er voor jou als je succes hebt en als het even niet zo lekker gaat, ‘in sickness and health’, als jullie samen de slappe lach hebben of als je misschien een traantje moet wegpinken.

 4. Hij geeft je ruimte

  Volgens psychologen is privacy in een relatie belangrijker dan seks. De perfecte vriend gunt jou je me-time en is ook niet nieuwsgierig naar je agenda of je dagboek. Hij wil niet dat jij jouw eigen ‘ik’ verliest in jullie ‘wij’.

 5. Hij houdt zich aan zijn beloften

  Heb jij er ook zo’n hekel aan als iemand je iets belooft en het vervolgens nooit gebeurt? Een echte gentleman houdt zich aan zijn woord. En zo kun jij erop vertrouwen dat hij alleen maar verbintenissen aan gaat die hij van plan is te houden.

 6. Hij is niet jaloers of onzeker

  Hij zal nooit vragen stellen als: ‘Keek jij nou net naar zijn kont?’ ‘Van wie was dat appje wat je net kreeg?’ ‘Waar ga je naartoe, met wie ga je en hoe laat ben je thuis?’ Deze man vertrouwt jou en is er zeker van dat jij hem vertrouwt. Alles gaat vanzelf. Dat geeft zo’n rust in je hoofd.

 7. Hij kan het goed vinden met jouw familie

  Je hoeft niet moeilijk te doen als er een familiefeestje is. De perfecte vriend gedraagt zich op zijn best bij jouw ouders en zal er moeite voor doen om vrienden te worden met jouw broer(s) of zus(sen). Het wordt een heel comfortabel kerstdiner dit jaar, lieverd.

 8. Hij is interessant

  Het leven is te kort om van alles te bedenken terwijl hij praat. Wat dan ook zijn passie of interesse is, jij vindt het interessant en leuk om bij hem in de buurt te zijn. Hij leert je van alles wat je nog niet wist. Zoals in mijn geval; hele interessante feitjes over de maan. Het kan zomaar dat hij het hele universum met je wil delen.

 9. Hij houdt van volwassen discussies

  Elk stel heeft weleens een discussie; we hebben nou eenmaal niet overal dezelfde mening over. Maar hij houdt focus tijdens een discussie, blijft reëel en zal jou nooit zomaar de schuld ergens van geven.

 10. Hij is avontuurlijk

  Een echte vent gaat met jou mee kamperen bij een boer in Drenthe, eet gefrituurde kippenteentjes tijdens jullie Dim Sum lunch en rijdt een kabelbaantje in de Alpen als dat is wat jij wilt doen. Hij klaagt niet, hij is juist blij dat ‘ie deel mag uit maken van jouw Bucket List.

 11. Hij zorgt ervoor dat jij je mooi voelt

  Je hoeft echt geen Angelina Jolie te zijn (want; is hij Brad Pitt? Nee toch?), maar als je bij hem bent, voel jij je de mooiste vrouw op de planeet. Jij bent zijn prinsesje, of zelfs zijn koningin. En zo hoort het.

 12. Hij uit zijn liefde

  Hij is een ster in jou verleiden en lief voor jou zijn. Op zijn eigen manier natuurlijk; misschien kookt hij af en toe iets lekkers voor je, verrast hij je met een heel attent cadeau of zegt hij gewoon heeeel vaak hoe lief hij je vindt.

 13. Hij is jouw held

  Je kunt altijd op hem rekenen om jou te helpen. Hij zal er altijd aan komen snellen als jij hem nodig hebt, maakt niet uit hoe laat het is en waar je bent. Hij is er voor jou. Altijd.

 14. Hij doet zijn best om je te troosten

  Jouw blijdschap is het allerbelangrijkste voor hem. Als jij je even niet zo happy voelt, probeert hij grappig te zijn en die glimlach weer op je gezicht terug te toveren.

 15. Hij wil je aan iedereen voorstellen

  Als hij je van zijn vrienden verborgen houdt en zijn Facebookstatus met opzet erg lang op ‘single’ laat staan, houdt ‘m dan even scherp in de gaten. Een verliefde man wil dat jij deel uitmaakt van zijn leven en wil met jou pronken bij zijn vrienden, omdat hij je nou eenmaal geweldig vindt.

 16. Hij heeft respect voor zijn moeder

  Let er goed op hoe hij met zijn moeder omgaat, want dat zegt een hoop. Een man die respect heeft voor zijn moeder (maar geen moederskindje is!), zal jou ook met respect behandelen.

 17. Hij inspireert je

  Wist je dat liefde ook goed is voor je inspiratie? Dat het ervoor zorgt dat je dichter bij je dromen wil komen? De perfecte vriend pusht je om je grenzen op te zoeken en zal je inspireren om het beste uit jezelf te halen. Hij begrijpt dat jouw dromen belangrijk voor je zijn en hij is er voor je als het even niet gaat zoals jij wilt.

 18. Hij is geen control freak

  Kijk uit voor de man die een beetje té veel opbouwende kritiek geeft en die onrealistische verwachtingen heeft. Wie wil er nou een dictator als partner? Vrijheid in je relatie is helemaal niet te veel gevraagd, lieverd.

 19. Hij is eerlijk

  Ohhh zooo belangrijk… Eerlijkheid is de basis van een lange geweldige relatie. Vertrouwen is echt een must. Er is nooit verwarring, jij hoeft je nooit zorgen te maken en alles gaat vanzelf tussen jullie. En als jouw onderbuik je het gevoel geeft dat hij niet eerlijk is… Ren weg, lieverd. REN WEG!

 20. Hij maakt jou beter

  Jij bent natuurlijk al geweldig, maar hij haalt echt het allerbeste uit jou. Hij is jouw persoonlijke cheerleader! ‘Woohooo, you go, girl!!!’

Onthoud dat perfectie natuurlijk niet bestaat, maar er is wel iemand misschien-niet-zo-perfect helemaal perfect voor jou! En ik hoop dat jij jouw perfecte vriend vindt en nog lang en gelukkig met hem wordt. Net als ik dat ben met de mijne.

Als je hulp nodig hebt bij het daten, als je vragen of opmerkingen hebt over de checklist, of als je aanvullingen hebt; laat het me dan vooral weten. Ik vind het heel fijn om van je te horen!

Je kunt ook een gratis liefdesconsult met mij inplannen. Dan denk ik met je mee en beantwoord ik al jouw vragen in 20 minuten via Skype. Lijkt je dat hulpzaam en gezellig? Klik dan hier.

2017-06-15T21:30:37+00:00 14 09 2016|0 Comments

Leave A Comment