Contact Leggen met een Leuke Man: de Do’s en Don’ts

Vertel me eens: Wanneer kwam er voor het laatst een goede man op jou af? (Een goede hè? Eentje met potentie; een kwaliteitsman. Dus geen loser…)

Als het langer dan een maand geleden was dat een kwaliteitsman jou aansprak, zou het best kunnen dat jij (onbewust) geen signalen verstuurt dat het toegestaan is voor een man om jou te benaderen. Misschien denk je dat mannen je sowieso wel zullen aanspreken als ze interesse in je hebben, want je bent natuurlijk ook de moeite waard (you know it and I know it), maar dat doen ze helaas niet. Dit is geen romantische komedie en jij bent geen Jennifer Aniston. Dus terug naar de realiteit.

In de realiteit zijn mannen vaak net zo bang (of zelfs banger) om een blauwtje te lopen als wij. Die vernedering en schaamte willen ze hun ego maar al te graag besparen. Dus als ze niet 100% zeker zijn dat jij geïnteresseerd in ze bent, is de kans erg groot dat ze dat risico niet durven te lopen. Helaas.

Maarrr… ik heb uiteraard weer een paar bruikbare flirttips voor je!

Wat je vooral niet moet doen:

 • Heel vluchtigjes (korter dan een seconde) naar hem kijken; mannen hebben dat echt niet door of denken dat jouw blik niet voor hen bedoeld was.
 • Als je de tweede keer weer naar hem kijkt en hij reageert nog niet, dat dan gelijk aannemen als desinteresse; het is een man, geef hem de tijd. Probeer het nog eens.
 • Naar hem glimlachen terwijl je met je vriendinnen praat of een beetje in de rondte kijkt; zo denkt hij heus niet dat je naar hém glimlacht.
 • Je open lichaamshouding vergeten; houd je armen niet over elkaar, want dan ben je fysiek ‘gesloten’. O, en zet ook je tas niet op de stoel naast je neer (straks wilde hij daar net gaan zitten), dat lijkt alsof je op iemand wacht.
 • Constant je telefoon checken; terwijl jij aan het appen of Facebooken bent, lijkt het voor hem alsof je niet gestoord wil worden.
 • In grotere groepen (met meer dan 4 mensen) uitgaan; voor jou is dat misschien veilig en comfortabel, maar een man komt dan hoogstwaarschijnlijk helemaal niet naar je toe; stel je voor dat hij een blauwtje loopt te midden van al jouw vriendinnen… Yikes!

Als jij geen ‘groen licht’ uitstraalt dat je benaderbaar bent voor mannen, zal hij je niet benaderen.

Sorry, maar zo werkt het nou eenmaal…

Wat je wel kunt doen om dat groene licht uit te stralen:

 • Maak oogcontact en houd dat tenminste 1 tot 3 seconden vast.
 • Maak meer dan één keer oogcontact. En wacht tot hij dat ook bij jou doet.
 • Glimlach naar hem op een manier dat hij zeker weet dat jouw lach voor hem bestemd is.
 • Gebruik je open lichaamstaal om uit te stralen dat je benaderbaar bent.
 • Wees bewust van wat er om je heen gebeurt; kijk rond, bestudeer je omgeving, wees aanwezig, fysiek en mentaal.
 • Ga uit met kleine groepjes vriendinnen (niet meer dan 2 of 3), of probeer het eens alleen, als je dat wellicht al durft.

Ga je zelf ‘in de aanval’?

Ik heb het in deze blog over benaderbaar en open zijn zodat een leuke man naar jou toe kan komen, maar misschien vraag je je af of jij niet gewoon op hém af kan stappen… Tuurlijk! Dat kan, als je dat durft. Maar ik raad het je niet aan.

Ten eerste: omdat mijn moeder altijd zei dat je als vrouw nooit achter een man aan moet lopen. En moeders weten dat soort dingen nou eenmaal vaak het beste…

En ten tweede is het andersom veel effectiever, omdat negen van de tien mannen van nature liever een vrouw willen veroveren, dan dat ze zelf veroverd willen worden.
Het is dus die jager in hem die jij eert als je hem op jou af laat stappen. Mannen voelen zich ook een stuk beter als ze jou hebben veroverd dan als jij achter ze aan zit, of als jij ze uit vraagt, of een eerste move maakt.

Ziet hij je zitten?

En denk er eens over na; als jíj die eerste move maakt, weet je eigenlijk nooit zeker wat hij van jou vindt. Jij zou dan zomaar gewoon een toevallige passant kunnen zijn; een optie, maar je wilt een prioriteit zijn. En dan kun je beter wachten tot hij naar jou toe komt. Als dat gebeurt, weet je zeker dat hij oprecht geïnteresseerd in je is en zal hij gemotiveerder zijn om zijn best voor je te doen.

Wacht. Don’t get me wrong! Dit betekent niet dat jij het ze moeilijk moet maken in hun verovering, dat je je moet gaan verstoppen of je je best moet doen met ‘playing hard to get’

Nee, je moet er wél voor zorgen dat hij je letterlijk ziet zitten voordat hij je figuurlijk kan zien zitten. Dus jij blijft gewoon jouw charmante zelf; open, warm en benaderbaar.

Kleine veranderingen in je houding, lichaamstaal en gedrag kunnen al een heleboel nieuwe veranderingen teweegbrengen… Let maar eens op! En houd het simpel en luchtig. Randy Crawford loog niet toen ze zei dat Love begins with One Hello.

 

Ga je met deze tips aan de slag? Laat me dan vooral weten hoe je het ervan af brengt. En wil je meer advies, begeleiding en praktische tips tijdens jouw zoektocht naar de liefde? Maak dan eens een afspraak met mij voor een gratis Liefdesconsult

2017-09-08T12:17:40+00:00 22 06 2017|0 Comments

Leave A Comment