De belangrijkste vraag tijdens het daten…

Misschien heb je mijn post afgelopen dinsdag op Facebook al gezien; deze week werd door Facebook bekend gemaakt dat dit platform binnenkort ook een online dating service aan gaat bieden… Als het ongeveer dezelfde functies krijgt als Tinder, zal het ongetwijfeld net zo laagdrempelig zijn. Dat heeft zo zijn voordelen, maar als je écht serieus op zoek bent naar een partner, heeft het zeker ook zijn nadelen…

Ik hoor zo vaak van single dames: “Alle mannen op Tinder zijn hetzelfde. Ze willen maar één ding!”

Natuurlijk is dat niet waar, want je kunt mij niet wijs maken dat jij alle mannen op Tinder al hebt ontmoet. 😉

Maar het is wél waar dat je juist op zo’n gratis dating service meer mensen zal tegenkomen die het daten niet zo serieus nemen. En als jij iemand op Tinder wil vinden die wél serieus is, moet je ontzettend veel geduld hebben. Héééél veel swipen, dus… Ik zeg niet dat het niet kan, maar… het is een beetje hetzelfde als zoeken naar een speld in en hooiberg. De kans dat je de serieuze speld vindt in de berg van hitsig hooi is gewoon vrij klein. :-/

En weet je wat ook? Als iemand op Tinder zit omdat hij ‘dat ene ding’ wil, is dat zijn goed recht natuurlijk. Er staat nergens dat Tinder daar niet voor gemaakt is. Of dat dat tegen de regels is. Als jij dat ene ding wil, zou ik je waarschijnlijk ook aanraden om op Tinder rond te gaan kijken… 😉

Wat het natuurlijk minder chique maakt, is als die persoon niet duidelijk maakt aan jou waarom hij aan het daten is…

Waarom is hij aan het daten?

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste vraag die je jouw date moet stellen. Want niet iedereen heeft dezelfde intenties tijdens het daten. Jij kunt ontzettend hard op zoek zijn naar de liefde van je leven, terwijl de man die tegenover je zit op zoek is naar een quickie…

Tja, kan zomaar.

Natuurlijk zou het fijn zijn als hij dat jou zo snel mogelijk laat weten, zodat jij weet waar je aan toe bent. Maar voor het geval hij dat ‘vergeet’, zou ik het als ik jou was maar zo snel mogelijk vragen…

Juist daar gaat het vaak mis tijdens het daten; bij de verwachtingen. Want niet iedereen heeft dezelfde intenties, en dat veroorzaakt vaak teleurstellingen…

  • Sommige mensen daten omdat ze graag nieuwe mensen willen ontmoeten. Voor de gezelligheid dus eigenlijk. En die hebben er verder helemaal geen andere intenties bij. Prima.
  • Sommige mensen hebben weinig ervaring met daten en gaan graag op zoveel mogelijk dates om er een beetje zelfverzekerder door te worden. Als leerproces dus. Ook prima.
  • Sommige mensen daten omdat ze houden van jagen. Ze willen kijken wat ze bij iemand kunnen bereiken; hoe ver ze kunnen gaan… Deze dates eindigen dus vaak in ‘one night stands’. Dat is misschien niet jouw (of mijn) ding, maar er staat nergens dat het niet mag.
  • En sommige mensen zijn op zoek naar hun ‘ware’. Deze mensen verlangen naar een serieuze relatie. Die kunnen niet wachten om iemand geweldigs te ontmoeten om verliefd op te worden en nemen het daten dus erg serieus. Ook helemaal prima.
  • En zo zijn er nog veel meer redenen dat mensen daten…

Dus je begrijpt dat het heel belangrijk is dat je er zo snel mogelijk achter moet zien te komen of jouw date en jij dezelfde intenties hebben. Dat helpt je bij je verwachtingen en zo voorkom je een hoop teleurstellingen.

Daten zonder verwachtingen

Daten is eigenlijk een hele normale sociale activiteit. En wat de meeste daters niet beseffen, is dat je er enorm veel van kan leren. Vooral als je in die serieuze categorie valt, kijk je vaak met een tunnelvisie; met een wensen-lijstje in je achterhoofd. En als hij niet helemaal in het ideaalplaatje valt, dan valt hij linea recta af en wordt de date beschouwt als ‘mislukt’.

En dat is jammer, want dan kun je er nog steeds veel van leren. Al is het alleen maar om bijvoorbeeld comfortabeler te worden tijdens het daten; om aan je zelfvertrouwen te werken en makkelijker contact te leggen met nieuwe mensen.

Dat brengt ons dus weer bij de eerste reden dat mensen daten; om nieuwe mensen te leren kennen en contacten te leggen. Als je date met deze instelling, kun je eigenlijk meer ontspannen tijdens het daten, want er zitten minder verwachtingen aan vast (en dat voorkomt teleurstellingen).

Als je er ietsje ontspannender in kunt gaan, met minder verwachtingen, maar met een open mind, zal je ongetwijfeld interessante en gezellige mensen ontmoeten!

In de Friendzone…

Ik heb zelf tijdens mijn serial-dating periode ook ontzettend leuke mannen ontmoet waar ik nog steeds goed bevriend mee ben. Nu kun je denken: “Haha Vicky got friendzoned!” Uhm ja, dat is inderdaad waar, maar ik kon destijds ook best nog wat goede vrienden gebruiken… En omdat ik toen zoveel gedatet heb, en zoveel geleerd heb, heb ik nu zoveel ervaring om met jou te delen.

Wat ik probeer te zeggen is; ook als iemand niet helemaal jouw droomprins blijkt te zijn, zou het zomaar kunnen dat hij een goede vriend wordt (die misschien een vriend heeft die wél jouw droomprins is, you never know).

Het is dus belangrijk dat je tijdens het daten open-minded blijft, want ook goede vrienden kunnen jouw leven verrijken op manieren die jij nu misschien niet eens zo 1-2-3 kunt bedenken… En ze kunnen je ook weer in contact brengen met nog meer interessante en gezellige mensen. Win-win, dus!

Vind je daten lastig?

Ben je onzeker? Heb je een hekel aan online daten en weet je niet goed waar je leuke mensen kunt ontmoeten? Vind je daten lastig, of zelfs eigenlijk gewoon helemaal niet leuk?

Nieuwe mensen aanspreken, contacten leggen, daten… het kan best moeilijk zijn als je het niet gewend bent. Dat snap ik helemaal. Maar hoe vaker je oefent; hoe beter je erin wordt. Zo werkt het met alles, dus ook met daten.

Maar als je er hulp bij wilt, dan weet je mij te vinden, toch?

Ook als je eerst wil werken aan je zelfvertrouwen, dan kunnen wij dat samen doen. Als wij gaan samenwerken, krijg je van mij o.a. leuke oefeningen waarbij je aan je zelfbeeld werkt. Zo krijg je weer meer zelfvertrouwen, eigenwaarde en zelfrespect. Ik help je ook, zoals ik het noem; om eerst verliefd te worden op jezelf.

Mijn visie is dat je je als single eerst compleet en gelukkig moet voelen met jezelf. 

Maar ik help je ook om erachter te komen wat je nou eigenlijk zoekt in een partner en wat je nodig hebt in een relatie en om gelukkig te zijn in je leven. Soms is het nodig om een spiegel voorgehouden te krijgen en erachter te komen wat jouw valkuilen zijn bij het daten. En daar help ik je uiteraard ook met liefde mee.

Ik ben gediplomeerd datingcoach en relatiecoach, dus je krijgt van mij ook genoeg praktische datingtips en deskundig advies over liefde, daten en relaties, helemaal op maat, naar jouw persoonlijke behoeften. Dus neem vooral contact met me op als je hier interesse in hebt en wel wat hulp kunt gebruiken bij jouw zoektocht naar liefde.

Tips van Vic om daten leuk te houden

Daten moet gewoon leuk zijn! Elke date zou een avontuur moeten zijn. Je zou ernaar uit moeten kijken of je iemand gaat ontmoeten die niet helemaal aan jouw eisen-lijstje voldoet, maar die onvolmaaktheden heeft waar je mee kunt leven… 😉

Daten leert jou ontzettend veel over jezelf en over wat je nodig hebt in je leven. En daarnaast kun je zomaar veel interessante en gezellige mensen ontmoeten die een blijvende indruk op je maken of vrienden worden voor het leven.

Mijn tips: Geniet van het proces, heb plezier tijdens het daten, neem het in eerste instantie niet zo serieus. Manage je verwachtingen. Doe het rustig aan. Leer elkaar eerst goed kennen. Verleng die ontdekkingsfase. Heb geduld. Investeer er tijd in. Luister naar je intuïtie. Maak het niet zo ingewikkeld. Heb lol. Lach. Geniet!

2018-06-21T10:53:09+00:00 4 05 2018|0 Comments

Leave A Comment