Hoe Kom Je over Hem heen? (9 Tips bij Liefdesverdriet)

Ik weet het, ik weet het… Het zou zo fijn zijn als je niet meer aan hem hoefde te denken… Nooit meer. Als hij gewoon gelijk vanaf het moment dat het uit was, ook compleet uit je systeem was… Klaar en doooor.

Maar hij floept constant in je hoofd, net als de gedachten aan jullie inside-jokes en alle plannen die jullie nog samen hadden.

Sommige mensen kun je gewoon moeilijk loslaten, vooral als je ooit heel veel van ze hield. En hoe verliefder je ooit op hem was, hoe moeilijker het is om hem los te laten en door te gaan met je leven.

Loslaten en doorgaan is helemaal moeilijk als je nog geregeld blijft denken aan hoe fijn het samen was en als je hoopt dat het ooit weer zo fijn zou kunnen zijn. En helemaal als je nog steeds stiekem gelooft dat die mogelijkheid er nog best wel in zit voor jullie.

Wellicht weet je eigenlijk best, als je heel eerlijk naar jezelf toe bent, dat het nu écht over is en dat je dat moet accepteren, maar dat maakt het loslaten en doorgaan niet makkelijker. Misschien blijf je je afvragen wat er nou in hemelsnaam fout is gegaan? Waarom is het nou eigenlijk uit?

Weet je lieverd, ik moet je iets zeggen en misschien vind je me nu niet meer zo lief, sorry, maar; het maakt helemaal niet uit waarom het uit is. Natuurlijk is het goed om alles te kunnen verwerken en te leren van je fouten, maar behalve dat is de rest van de ‘waarom’ niet belangrijk. Dus blijf daar ook niet in hangen. Als je dat doet, is het alsof je op een rotonde rijdt… Het houdt je bezig, maar je komt uiteindelijk nergens. Onthoud: Het is uit. Dat is de realiteit. En daar moet jij mee dealen.

9 Tips om over hem heen te komen

1. De beste manier om over iemand heen te komen, is (helaas) door de pijn te voelen. Ren dus niet weg voor je emoties, maar laat ze komen… Hoe je dat doet? Luister naar muziek, voel goed wat je allemaal voelt en geef je tranen de vrije loop. Schaam je niet voor je verdriet maar laat het komen. ‘Daar krijg je mooi heldere oogjes van’, zei mijn vriendin altijd.

2. Schrijf het van je af. Pak een schrift en een pen en schrijf op wat het nu allemaal met je doet en wat je erover kwijt wilt. Hier hoef je niets mee te doen, maar het is gewoon goed om het uit je hoofd en op papier te krijgen.

3. Het beste is ook om al het contact te verbreken, als je die optie hebt (met kinderen of gezamenlijke verplichtingen is dat natuurlijk lastig). Probeer dus ook van zijn Facebook pagina af te blijven. Daar doe je jezelf alleen maar pijn mee. Je wilt namelijk eigenlijk helemaal niet zien wat hij nu allemaal doet, dus ga het ook niet opzoeken. Laat het los.

4. Het is heel normaal dat je je in deze periode ook extra vermoeid voelt, dus zorg goed voor jezelf. Neem ook genoeg rust en probeer goed te slapen. Dat is waarschijnlijk in het begin heel moeilijk, maar ook dat wordt uiteindelijk beter… Geef het de tijd.

5. Er komt een dag dat je klaar zal zijn met verdrietig te zijn. Dat je klaar bent met hem. Hij woont nu tenslotte in je hoofd zonder dat hij er huur voor betaalt en dat is geen goeie deal voor jou! Zodra je met je hele hart kunt accepteren dat je niets meer aan deze situatie kunt veranderen, heb je geen zin meer om verdrietig te zijn. Dus forceer jezelf, als je op dat punt bent, om er niet in te blijven hangen. Time to move on to bigger and better things, my dear.

6. Ga naar buiten, doe iets leuks met vrienden, wees lief voor jezelf. Ga naar de kapper, boek een massage, koop die sexy hakken waar je al maanden over twijfelt. Doe de dingen waar je blij van wordt.

7. Wees lief voor jezelf en laat anderen ook lief voor je zijn.

NB: Je bent ook altijd welkom bij mij op de praktijk in Amsterdam. Hier mag je je hart compleet luchten en geef ik je natuurlijk mijn onverdeelde aandacht, persoonlijk liefdesadvies op maat en zoveel knuffels als je nodig hebt…

8. Ga op reis, maak nieuwe avonturen, ontmoet nieuwe mensen, en geniet van alles wat de wereld te bieden heeft!

9. En het aller, allerbelangrijkste: focus op jezelf en houd van jezelf. Nu ben jij aan de beurt. Dus geniet van die ultieme Me-Time! Het is de hoogste tijd dat je jezelf weer in de spotlight zet, dat je nadenkt over wat jij nu allemaal wilt met je leven, want alles is mogelijk en niets hoeft jou nu nog tegen te houden. Het is tijd dat je jezelf weer op een voetstuk zet, dat jij gaat genieten en weer verliefd wordt op je leven…

2017-11-23T13:59:31+00:00 31 10 2017|0 Comments

Leave A Comment