Real Talk: Hoe Tevreden Ben Jij?

Effe serieus…

In welke categorie val jij?

a.) Neem je ergens al snel genoegen mee?

b.) Ben je een tevreden mens?

c.) Of wil je altijd meer?

Dit is een serieuze vraag, vandaar dat ik ‘m aan je stel in mijn ‘Real Talk’ rubriek. Dus denk er even rustig over na. Het heeft namelijk betrekking tot alles in je leven….

Hoe zit het bijvoorbeeld met je baan, je huis, je liefdesleven? Streef je altijd naar beter/groter/meer? Ben je er tevreden mee of neem je er genoegen mee? ⠀⠀

En nee, ergens genoegen mee nemen is niet hetzelfde als tevreden zijn! ⠀⠀

Ergens genoegen mee nemen, wil zeggen dat je ‘settlet’ met minder dan je eigenlijk verdient. Dus waarom streef je niet naar beter?

Waarom streef je niet naar dat wat jou tevreden maakt? Want dat verdien je tenslotte!

Tevreden zijn = Gelukkig zijn

En het mooie is; dat wat beter is, hoeft niet eens het hoogst haalbare te zijn! Als jij maar tevreden bent.

Je hoeft dus ook niet keihard te werken naar die overtreffende trap, want als je altijd maar blijft streven naar meer, of beter, of het hoogst haalbare en je het vervolgens nooit haalt, is dat keer op keer een vreselijke teleurstelling en trust me; daar word je ook niet gelukkig van. In tegendeel.

Dus vergelijk jezelf niet met anderen en trek je ook niets aan van wat ‘zij’ denken. Maar wees tevreden en gelukkig met iets wat wellicht niet per se het hoogst haalbare is, maar wel perfect bij jou past. Want daar gaat het in het leven om! ⠀

Het hoeft namelijk helemaal niet altijd nóg beter en nóg perfecter dan het al is. Doe je uiterste best en ga voor tevredenheid.

Want zodra je tevreden bent, ben je gelukkig.

 

Dit soort tips en meer, vind je dagelijks op mijn Instagram account. Volg je mij daar ook al?⠀⠀

2017-11-23T17:19:53+00:00 23 11 2017|0 Comments

Leave A Comment