Hoe weet je of je date/partner vreemd gaat?

Toen mijn ex vreemd ging, voelde ik het in mijn buik. Waarschijnlijk op exact hetzelfde moment dat hij ermee bezig was… Iew.

Ik had serieus fysiek buikpijn. En hoe naar dat gevoel ook was, hoe fijn ik het achteraf vond dat mijn lijf zo ‘meewerkte’ en ik dus nooit hoef te twijfelen aan mijn intuïtie. Mijn gut feeling zit dus altijd goed en dat was natuurlijk goed om te weten voor de toekomst.

Oké, dat klinkt bijna alsof het me geen pijn deed. Dat deed het natuurlijk wel. Ik weet nu, bijna 20 jaar later, nog precies hoe het voelde.

Hij was die avond naar een feestje en kwam de volgende ochtend pas thuis, maar ik wist rond een uurtje of 03:00 door mijn acute buikpijn al dat het fout zat. Toen hij ons huis binnenliep, werd hij eerst ontzettend boos op mij omdat ik hem niet vertrouwde (well duhhh), maar hij gaf het uiteindelijk schoorvoetend toe. Nog diezelfde ochtend vroeg ik hem te vertrekken, heeft hij een tas gepakt en is hij bij haar ingetrokken.

Een paar maanden later, toen ik bij zijn moeder langs ging om nog even officieel afscheid te nemen (ze was tenslotte 4 jaar lang mijn schoonmoeder geweest, ik was er bij de avond dat haar man overleed en we hadden een hechte band), zag ik op tafel een paar echo’s liggen.

Ze kregen een kindje. Nu al. Ons gezamenlijke huis, waar hij mij mee had laten zitten om de verkoop te regelen, was nog niet eens verkocht.

En hoewel ik opgelucht was dat ik van hem af was, want zijn vreemd gaan was de druppel terwijl de emmer al behoorlijk vol zat met narigheid en ellende, deed het pijn.

Vooral toen mijn ex-schoonmoeder met tranen in haar ogen mijn hand pakte en zei: ‘Ik had zo graag gewild dat jij de moeder van mijn kleinkinderen zou worden…”

Tja.

Anyway, ik ben nu een aantal liefdes en bijna 20 jaar verder en ik ben er inmiddels allang overheen. Maar ik kan me nog goed herinneren hoe dat eerste gevoel van wantrouwen voelde. Zo k#t! Dus ik wil je graag helpen als jij dat gevoel herkent. Wellicht voel je het nu. Of heb je het gevoeld en weet je niet goed hoe je het moet verwerken…

En helaas zijn we ook niet allemaal gezegend met zo’n bijzonder sterk intuïtief buikgevoel, maar er zijn wel een paar manieren hoe je erachter kunt komen of jouw date/partner ook vreemd gaat.

Volgens Catherine Townsend (zij is privé detective – hoe stoer!), weet je het eigenlijk al als je jezelf deze vraag stelt… Want als je je geen zorgen zou maken, dan doet dit er allemaal niet toe. Toch? Dus duidelijk heb je al een vermoeden…

Als je zelf detectiveje wilt spelen, heeft Catherine een paar hele praktische tips voor je:

Gaat hij vreemd?

  • ‘Voordat je begint met je onderzoek; wees rustig, blijf objectief en zorg ervoor dat je mentaal en emotioneel sterk genoeg bent om met de gevolgen te dealen. Wil je echt wel vinden waar je naar zoekt?
  • Uit onderzoek blijkt dat je meer conclusies kunt trekken uit verbale signalen dan uit non-verbale signalen als je erachter wilt komen of iemand de waarheid vertelt. Toen Bill Clinton bijvoorbeeld zei: ‘I did not have sexual relations with that woman,’ gebruikte hij woorden waarmee hij zichzelf distantieerde van de situatie. Ten eerste bleef hij heel vaag over wat ‘sexual relations’ volgens hem nou eigenlijk precies zijn en ten tweede nam hij afstand van de situatie door te zeggen ‘that woman,’ alsof hij haar niet kende. Welke verbale signalen kun jij opmerken bij je date/partner?
  • Een andere clue is als mensen gesloten vragen (vragen waarop met ja of nee geantwoord moet worden) constant ontwijken. Als je bijvoorbeeld vraagt; ‘Heb je een ander?’ en hij zegt; ‘Onze problemen hebben niets te maken met iemand anders,’ of ‘Hoe kun je dat nou vragen? Zo ben ik niet.’ Dat zou heel goed kunnen, dat hij niet zo is, maar waarom geeft hij dan niet gewoon antwoord op de vraag?
  • Iets anders waar je op kunt letten, is als een man zijn routine ineens verandert. Het is een cliché dat mannen tijdens vreemdgaan ineens opvallend vaak naar de sportschool gaan (omdat ze daar kunnen douchen). Maar word niet gelijk paranoia als jouw date of partner dit doet. Soms is iemand natuurlijk gewoon ineens heel bewust van zijn gezondheid of zijn lichaam. Dat kan. Misschien wil hij binnenkort wel een marathon lopen of traint hij met een ander doel? Je merkt het snel genoeg als hij ineens een wasbordje heeft. Dan is ie dus écht aan het sporten en wil hij wellicht juist indruk op jou maken. Dus let op zijn routine, maar check ook de resultaten voordat je de verkeerde conclusies trekt.
  • Bij vrouwen werkt het een beetje anders; vrouwen hebben heel erg de behoefte om over een nieuwe liefdesinteresse te praten. Ze zullen misschien ineens iets vaker in een gesprek beginnen over een nieuwe collega; hoe gezellig deze persoon is, hoe ze met hem kan lachen. Zelfs als er nog niets is gebeurd tussen hen, lijkt ze al emotioneel geïnvesteerd te zijn in iemand nieuws. En dan is het een heel goed idee om even wat meer aandacht aan haar en jullie relatie te besteden!
  • Als je er een gesprek aan wilt wijden, stel dan open vragen (waar je geen ja/nee op kunt antwoorden), zoals ‘Hoe was je avond? Waar ben je geweest? Was het gezellig? Wie waren er allemaal?’ Gewoon hele vriendelijke, normale vragen uit interesse, zodat hij over zijn avond kan vertellen. Wat je daarna kunt doen, is op een later tijdstip nog iets vragen over die avond, maar dan op een ander moment op zijn tijdlijn beginnen. Zo kun je kijken of de details overeen komen met de eerdere versie van zijn verhaal. Dit is een sneaky techniek die de politie ook gebruikt bij ondervragingen.
  • En dan kun je natuurlijk ook nog fysiek bewijs zoeken. Soms is dat heel duidelijk; een slipje in zijn dashboardkastje is hoogstwaarschijnlijk niet van zijn zus, condooms in zijn auto zijn er ook niet ingevlogen via een andere auto en foto’s op zijn mobieltje van een naakte vrouw zijn ook vrij dubieus…
  • Maar soms zijn de dingen niet zo heel duidelijk. Let dan op veranderingen in gedrag. Als hij bijvoorbeeld normaal zijn mobiele telefoon overal laat slingeren of een hele dag onaangeraakt op tafel laat liggen en hij die nu ineens niet meer uit zijn zicht laat en zelfs constant overal mee naar toe neemt, zelfs als hij even gaat plassen bijvoorbeeld… Suspect… Vreemd gedrag betekent natuurlijk niet altijd gelijk dat iemand vreemd gaat, maar het is wel een reden om op je hoede te zijn…’

Zo heeft Catherine nog een aantal tips. Je kunt het hele filmpje hier bekijken. (bron: Facebook. Investigation Discovery.)

Of ben jij vreemd?

Ik wil je vooral nog even wijzen op haar laatste tip:

‘If you can’t see the crazy, you probably are the crazy.’

Vrij vertaald; als je niets geks kunt vinden, ben jij wellicht de gekkie. Het kan natuurlijk heel goed dat je beschadigd bent door een eerdere relatie, en dat je daardoor iets meer moeite hebt met vertrouwen. Maar geef hem wel een kans om te bewijzen dat mannen niet allemaal hetzelfde zijn.

Want lieverd, dat zijn ze niet. Er lopen nog genoeg goede, lieve, betrouwbare mannen én vrouwen rond op deze aarde. En als jij wilt werken aan je wantrouwen, als je beschadigd bent, of als je zo’n goede, lieve, betrouwbare man zoekt, maar je niet weet waar je moet beginnen, neem dan gerust contact met mij op. Ik help je met liefde.

Disclaimer:  Ik richt me op mijn website en in mijn blogs en online tips tot vrouwen die op zoek zijn naar hun perfecte match. Dit kan uiteraard een man of een vrouw zijn. Dus overal waar ik het woord ‘man’ gebruik, kun je ook ‘vrouw’ lezen. En andersom. Dat geldt dus ook voor deze blog. Helaas gaan vrouwen net zo goed vreemd als mannen.

En toch blijf ik persoonlijk altijd geloven in de goedheid van de mens. Ook al ben ik zelf flink beschadigd en vernederd in het verleden. Ik ben altijd blijven geloven in de liefde. Want liefde is er. Voor iedereen!

2017-10-30T14:52:46+00:00 19 09 2017|0 Comments

Leave A Comment