Houd eerst van jezelf voordat je van een ander houdt

Ik had er blijkbaar een paar mislukte relaties voor nodig om erachter te komen dat de enige relatie waar ik echt aan moest werken, de relatie met mezelf was. En dat ik echt eerst voor mezelf moest zorgen, voordat ik voor een ander kon zorgen. Dat ik eerst van mezelf moest houden, voordat ik een ander met mezelf wilde delen. En voordat ik van die persoon kon houden, en die persoon van mij. 

Het kostte wat tijd en werk, maar ik was echt een hele happy single en genoot er enorm van om een relatie op te bouwen met mezelf. Om mezelf beter te leren kennen, om mezelf meer te ontwikkelen en meer te groeien in wie ik wilde zijn. Ik kwam er al snel achter dat ik niemand nodig had om iets op te vullen, maar dat ik zelf helemaal genoeg was. Ik voelde me compleet en gelukkig met mezelf. En dat gevoel… dat gun ik jou ook zo!

Inmiddels heb ik een hele lieve vriend die net zoveel van mij houdt als ik van mezelf en van hem. We zijn in balans, dus. Superbelangrijk in een relatie! 

Maar ik moest er wel eerst voor mezelf zijn. En dat wil ik jou dus ook graag meegeven met deze blog en ook in de Gratis Online Liefdes 10-Daagse die 1 februari a.s. begint.

Dat je nu single bent, zegt niets over jou. Dat maakt je geen minder persoon. In tegendeel! Je kunt deze tijd nu mooi gebruiken om jezelf te leren kennen, om te helen, om te groeien, om goed voor jezelf te zorgen en van jezelf te houden. 

Als je van jezelf houdt, kom je erachter wat je verdient. En zo creëer je je eigen definitie van liefde. Wat jij uiteindelijk belangrijk vindt en wat jij nodig hebt in een relatie. ❤️ 

Alles op zijn tijd. So what als je achterloopt op je eigen levensplan of op dat van jouw vriendinnen?! Het is geen race. Iedereen volgt zijn eigen pad in zijn eigen tempo. Ik vond mijn liefde ook pas op mijn 41ste. 

Dus doe jezelf een plezier en houd nu superveel van jezelf, totdat je iemand tegenkomt die net zoveel van jou houdt!!! ❤️ 

 

Wil jij ook meer van jezelf houden? 

Volg dan de volgende 5 stappen:

1. Leer jezelf kennen. 

Zooo belangrijk!!! Een onderwerp wat ik altijd aansnijd tijdens mijn coaching. 
Wie ben je? Wat wil je? Waar geloof je in? Wat zijn jouw normen en waarden? Wat wil je uitstralen?
Als je gaat daten, wil je die persoon ook leren kennen voordat je verliefd op ‘m wordt. Toch? 
Dus leer jezelf kennen. Wat vind jij belangrijk? Niet wat je van je ouders hebt meegekregen, of wat je leert van de mensen om je heen omdat zij het belangrijk vinden… Nee, wat vind jij belangrijk? Kom erachter wie jij bent. 

2. Heel wat geheeld moet worden, accepteer wat geaccepteerd moet worden. 

Waarom houd je nog niet van jezelf? Wat houdt je tegen? Als je nog iets te fixen hebt in jezelf, ga daar dan mee aan de slag. En als je alleen iets te accepteren hebt, accepteer het dan. 
Ik ben ook niet perfect (wie wel?), en dat weet ik, dus ik ga aan de slag met wat ik kan veranderen en ik accepteer wat bij me hoort. En ik ben eerlijk gezegd best wel dol op mijn iets-te-dikke zelf. (meer kilootjes om van te houden!)

3. Je hoeft niet perfect te zijn om geliefd te zijn.

Serieus. Als je gaat wachten tot je ‘perfect’ bent, kun je wachten tot je een ons weegt. (It ain’t gonna happen, honey…) Toen jij geboren werd, wist niemand nog iets van je. Niemand wist nog iets over jouw persoonlijkheid, over je karakter. En toch hield iedereen van je. Gewoon omdat je er was.
Bedenk eens even van wie jij houdt… Houd je van die persoon omdat hij/zij perfect is? Nee toch? Je houdt van ze omdat ze het waard zijn om van te houden. En zo werkt het ook voor jezelf. Jij bent geweldig en het ontzettend waard om van te houden. 

4. Vergeef jezelf en anderen.

Laat het verleden rusten. Accepteer wat is gebeurd en laat het los. Vergeef jezelf voor wat je misschien ooit verkeerd hebt aangepakt en weet dat je ervan geleerd hebt en je het nu anders zou doen. 
Vergeef anderen, als je dat kunt. Als iemand jou ooit het gevoel heeft gegeven dat je niet goed genoeg was, laat het los en vergeef die persoon. Als je je eraan vasthoudt, geef je die persoon nog steeds controle over jouw leven. Dus laat dat gevoel los, want het is zinloos. Ik weet dat het moeilijk is, ik weet het. Maar het is het zo waard. Geloof me. 

5. Zorg goed voor jezelf.

Maak tijd voor jezelf. Dingen doen waar je blij van wordt, is zooo belangrijk. Van jezelf houden en goed voor jezelf zorgen gaan natuurlijk hand in hand. Het eerste is het gevoel en het tweede is de actie die jij moet nemen. In plaats van een dikke knuffel of een liefkozende smooch is dit wat jij jezelf kunt geven. Wees lief voor jezelf zodat je jezelf lief kunt vinden. 


Het kan natuurlijk heel goed dat jij dit nu leest en denkt; ‘Pfff daar heb ik allemaal geen zin in hoor. Veel te veel werk…’ Maar ik wil toch even benadrukken hoe belangrijk het is dat jij van jezelf houdt!!! Hoe enorm jij het waard bent!!! En hoe belangrijk het is, dat je er eerst voor jezelf bent, voordat je er voor iemand anders kunt zijn. ❤️

En als je mijn hulp hierbij wilt, ben ik er natuurlijk voor je. Anytime!

2018-01-30T00:41:26+00:00 24 01 2018|0 Comments

Leave A Comment