Je Ex Loslaten en Ruimte Maken voor Je Droomman

Ik ben met bijna elke ex goede vrienden gebleven. Alleen omdat de relatie niet werkte, wilde dat toch niet zeggen dat we ineens niet meer normaal met elkaar om konden gaan? Onze neuzen stonden misschien niet meer dezelfde kant op, maar we waren toch ooit beste vriendjes; BFFs? En dan zouden we nu ineens niet meer normaal tegen elkaar kunnen doen. Dat vind ik raar. Ik heb ook nooit een break-up mee gemaakt waar ik de andere persoon gelijk echt ‘haatte’. Nu haat ik eigenlijk nooit snel mensen, dingen of situaties; dat is zo’n zonde-van-je-tijd-emotie, maar ik zie het wel veel om me heen.
Hoe kun je iemand haten waar je ooit van plan was de rest van je leven mee te delen?

Ik vond het ook heel ‘volwassen’ om vrienden te blijven met mijn ex. Dat kon ik heus wel. Maar het lastige van bevriend zijn met je ex, is dat die vriendschap vaak ineens heel oppervlakkig is, want waarom zou je nog al je geheimen aan elkaar vertellen? Het gaat jou tenslotte niets meer aan wat er in zijn leven gebeurt. Dus doe je je best om ook ineens een hele mysterieuze vrijgezelle vrouw te zijn… En laat je wellicht iets te vaak doorschemeren hoe geweldig jouw leven is zonder hem erin. Maar kijk eens wie er naast je zit… Juist. Hij. Nog steeds. Ook al zijn jullie uit elkaar.

Als je close blijft met je ex, ontstaat ook het gevaar dat je af en toe wellicht letterlijk te dichtbij komt en je weer bijna in de relatie belandt die duidelijk niet werkte. Dit zie ik zo vaak gebeuren en het is zo’n slecht idee. Het voelt misschien nog vertrouwd en je denkt er wel mee om te kunnen gaan, maar de hele situatie is nu ongedefinieerd en daardoor onduidelijk en je wordt al snel weer heen en weer gesleurd tussen allerlei emoties. Iets waar je juist net blij was vanaf te zijn. Maar toch houd je vast aan whatever het is tussen jullie, want het is beter dan helemaal niets. Herkenbaar? Terwijl je zoveel meer verdient…

Sorry, welke benefits precies?

Als typische man heeft hij geen last van dergelijke emoties en toont hij zelfs binnen niet al te lange tijd interesse in iemand nieuws. Et voilá; daar is nóg een emotie voor je: jaloezie. Het is heel natuurlijk om jaloers te zijn, ook al doe je je best om het niet te voelen, want je bent tenslotte die ontzettend volwassen vrouw. Dus doe je het verstandige en neem je wederom afstand, terwijl je af en toe ‘per ongeluk’ op zijn Facebook pagina belandt om te kijken wie die nieuwe troela is.

Geloof me, als je van partners naar exen naar friends with benefits gaat, kom je er op een gegeven moment vanzelf achter dat er helemaal geen benefits meer voor jou aanzitten en word je wederom geconfronteerd met alle redenen waarom het in de eerste plaats niet werkte tussen jullie. Hij gaat blijkbaar langzaamaan verder met zijn leven terwijl jij blijft hangen in het verleden…

Weet je wat het is, lieverd, je kunt ondertussen wel heel hard hopen op die geweldige relatie met de man van je dromen, maar als jij nog verwikkeld bent met je ex, weerhoud je jezelf ervan om iemand nieuws te ontmoeten. Je staat er emotioneel niet voor open, want je zit nog steeds met je hoofd en je hart (ook al wil je dit niet toegeven, want dat is zó níet volwassen) bij je ex. Diezelfde ex die jouw hoofd en je hart en al jouw andere emoties allang niet meer verdient, want er is tenslotte een goede reden dat hij tegenwoordig je ex is. Dusseh… waarom zou je hier genoegen mee nemen? Ik val in herhaling, maar; jij verdient zoveel meer!

Als de ene deur dicht gaat…

Dus wat staat je te doen? Kies bewust voor verandering. Kies voor jezelf. Houd gerust een speciaal plekje voor hem in je hart, maar laat hem los. Die rare relatie die – let’s face it – helemaal geen relatie meer is, is niet gezond voor jou. Je hebt de ruimte die hij inneemt in jouw hoofd en hart nodig voor jezelf en strakjes voor iemand anders; die droomman die nu heel hard op zoek is, maar jou niet kan vinden omdat jij je nog verstopt bij je ex.

Het is waar wat ze zeggen; als de ene deur dicht gaat, gaat de andere vanzelf open. Maar niet als je obsessief lang blijft focussen op die oude deur. Move on, darling. Het is de hoogste tijd.

Ik weet dat het lastig is, hoor. Geloof me, we hebben het allemaal meegemaakt. Er was een moment dat je met heel je hart voor hem koos en nu moet je hem loslaten. En dat voelt misschien alsof je in een groot eenzaam gat terecht zal komen. Maar dat is niet zo! Je bent niet alleen op deze wereld. Er zijn genoeg andere mensen die stukjes van die leegte voor jou kunnen opvullen. Er zijn genoeg anderen die jouw aandacht meer verdienen dan jouw ex. Er zijn genoeg anderen die jou liefde kunnen geven. Je hebt je familie, je vrienden en je hebt mij.

Klinkt dit als een geweldig plan, maar denk je dat je hulp nodig hebt om voor jezelf op te komen? Om aan je zelfvertrouwen te werken? Om door te gaan met leven zonder hem? Om nu wel precies te krijgen wat jij verdient in een relatie? Om in te zien dat jij het waard bent om ook hartstikke knetter gelukkig te zijn? Dat kost allemaal best heel veel moed, dat weet ik. Maar jij kunt dat! En als je er graag hulp bij wilt, neem dan gerust contact met me op. Ik help je met liefde.

2017-05-17T22:56:44+00:00 20 08 2016|0 Comments

Leave A Comment