Herinner Jij Je Jouw Eerste Liefde Nog?

Ik kreeg mijn eerste echte kus toen ik 13 jaar was. Het was op straat voor ons huis en ik zag het totaal niet aankomen. We stonden gewoon wat te kletsen na schooltijd. Hij leunde voorover en ineens had ik een natte tong in mijn mond.

IEWWW!!!

Tongzoenen vond ik maar niets. Maar mijn eerste liefde vond ik geweldig!

Hij was hartstikke cute, slim en heel sportief. En hij schreef me ellenlange liefdesbrieven. Ik had vlinders in mijn buik… Ik hoefde niets te eten… Ik zweefde… Ik had verkering! En ik wenste dat dat gevoel nooit weg zou gaan… 

De Eerste de Beste?

Deze week werd ik bij De Nieuws BV van BNN/VARA op NPO Radio1 geïnterviewd over eerste liefdes. ‘Is je eerste liefde per definitie de beste liefde?’ werd mij gevraagd. Je kunt het hele fragment hier terugluisteren.

Natuurlijk is een eerste liefde heel speciaal. Je ervaart een nieuwe, hele sterke emotie. En het is heerrrlijk als je de allereerste keer de smaak van romantiek proeft. Het is iets nieuws. Het is overweldigend. Je hebt voor het eerst een diepe emotionele verbinding met iemand. En dat vergeet je nooit meer.

Dat eerste gevoel van verliefdheid is hoe jij voor jezelf de liefde in je hoofd en in je hart definieert. Jouw referentiekader. Zo moet het zijn. En datzelfde gevoel willen we graag bij elke liefde weer voelen! We hunkeren ernaar. En we vergelijken daarom vaak (onbewust) al onze relaties met onze allereerste liefde… Ookal is dat een beetje oneerlijk naar je nieuwe liefde toe. Want er kan er maar eentje de eerste zijn. En let’s be honest; wil je niet liever de laatste zijn?

De Laatste Wint

Het is dus niet raar dat mensen vaak weer op zoek gaan naar hun eerste liefde. Om dat gevoel weer te voelen. Om te kijken of die spark er nog is… En social media zoals Facebook en LinkedIn maakt het natuurlijk tegenwoordig een stuk makkelijker om oude liefdes te herenigen.

Het is ruim 30 jaar na die eerste zoen, maar ik ben mijn eerste liefde ook nooit vergeten. Een aantal jaren geleden kreeg ik ineens een vriendschapsverzoek van hem op Facebook, dus we zijn nu ook weer (digitale) vriendjes. We zijn allebei inmiddels gesetteld met nieuwe(re) liefdes, maar ik ‘like’ hem nog steeds.

Ik heb er geen sterke romantische gevoelens meer bij hoor, want ik ben stapeldol op mijn vriend, maar die eerste liefde… Die houdt toch voor altijd een speciaal plekje in mijn hart. Ondanks die vieze natte tong! Iewww…

 

Heb jij ook speciale herinneringen aan je eerste liefde? Of ben je misschien zelfs nog/weer bij je eerste liefde? Ik zou het heel leuk vinden om van je te horen…

 

2017-01-29T12:21:07+00:00 27 01 2017|0 Comments

Leave A Comment