Liefde is Vrijheid (om te poepen, bijvoorbeeld)

Laatst vroeg iemand mij om LIEFDE in drie woorden te omschrijven.

Mijn woorden zijn:

1. Vrijheid
2. Respect
3. Verbondenheid

Dit is in random order, maar vrijheid vind ik misschien ook wel de belangrijkste.

Als je de vrijheid hebt om helemaal jezelf te zijn en de ander nog steeds van jou houdt… ahhh ja… zo hoort het.

No Shit

Ik heb ooit een relatie gehad waar ik niet naar de wc kon (voor een hoopje) in zijn bijzijn… Het maakte niet uit of de wc meerdere kamers van hem verwijderd was en hij écht niets kon horen, het lukte gewoon niet als hij in hetzelfde huis was als ik. Daardoor had ik tijdens die relatie dus vaak dagenlang pijn in mijn buik, kon ik ook niet goed slapen, waardoor ik weer last van stress kreeg… etc.

Ik heb ook een relatie gehad waar ik op mijn tenen liep (en niet omdat ik maar 1m60 ben), omdat alles wat ik zei tegen me gebruikt kon worden, en vaak werd. Ik moest constant drie keer nadenken of ik wat ik wílde zeggen ook wel kón zeggen, of dat er eventueel een manier zou kunnen zijn waardoor hij het weer eens verkeerd op zou vatten… Dat gaf ook enorme stress, zoals je je kunt voorstellen.

En ik ben helemaal geen lastig persoon hoor, trust me. Mijn huidige vriend en ik zijn inmiddels ruim 3 jaar bij elkaar en hebben nog nooit ruzie gehad. Nog nooit. En bij hem kan ik wel poepen. Dus…

Vrijheid Blijheid

Als je je niet vrij genoeg voelt in een relatie om helemaal jezelf te kunnen zijn, kan dit dus allerlei fysieke en mentale problemen opleveren.
Daarom is VRIJHEID zo belangrijk.

Als je iemand vindt waarbij je je zo comfortabel en vrij voelt dat;

– poepen in de wc naast de slaapkamer geen probleem voor je oplevert…
– je gewoon af en toe een beschaafd klein scheetje kunt laten…
– je kunt zeggen wat jij denkt…
– je kunt dragen wat je wilt…
– je helemaal kunt zijn wie je bent…

houd die persoon dan vast!

Je moet echt helemaal jezelf kunnen zijn in een relatie. Hij moet van jou houden zoals jij bent. Niet zoals wie je was tijdens die eerste date (tenzij je toen ook al jezelf was – well done!) (meestal zijn we een soort sollicitatie-versie van onszelf in het begin), maar ook wie je bent in al jouw chagrijnigheid, tijdens je menstruatieperiode, na je tweede bord chili con carne.

2017-06-15T21:30:37+00:00 23 11 2016|0 Comments

Leave A Comment