Wat Mannen Willen dat Vrouwen Weten

Ken je die film What Women Want waarin Mel Gibson door een bizar ongeluk ineens kan horen wat vrouwen denken? Zijn leven werd plotseling een stuk gemakkelijker toen hij erachter kwam wat vrouwen nou eigenlijk precies willen… Hij leerde ze daardoor beter begrijpen …én versieren.

Zou het niet ontzettend handig zijn als wij vrouwen de mannen ook iets beter zouden begrijpen?

Yup!

Dus ik heb enige research gedaan en alvast 10 punten voor je op een rijtje gezet waarvan mannen willen dat vrouwen ze zouden weten. Handig om te onthouden tijdens het daten en in je (toekomstige) relatie!

Wat mannen willen dat vrouwen weten:

  1. Tijdens de voorbereiding op mijn speech over ‘Autonomie versus Verbondenheid’ die ik onlangs gaf bij Café De Liefde in Haarlem, kwam o.a. naar voren dat mannen ook hun ruimte, me-time en rust nodig hebben. Net als wij. Soms hebben mannen gewoon geen zin om te praten. Dat ligt niet aan ons. Dus don’t freak out, maar accepteer het gewoon. Zo’n stilte kan ook heel comfortabel zijn, dus geniet ervan!
  2. Mannen hebben niet dezelfde geheugencapaciteit als wij. Wij zijn ijzersterk in alles woord-voor-woord onthouden; bijvoorbeeld iets wat hij ooit beloofd heeft, terwijl hij het waarschijnlijk 10 minuten nadat hij het zei, allang alweer vergeten is. Geef een man genoeg hints, als je wilt dat hij zich iets herinnert.
  3. Het is geen fabeltje dat vrouwen beter zijn in multitasken. Onze hersenen werken nou eenmaal heel anders. Een man kan maar één ding tegelijk. Heb dus geduld met hem en ga iets voor jezelf doen in de tussentijd. Bij hem kan het nog wel even duren…
  4. Jij hebt misschien het gevoel dat hij je opzettelijk negeert, terwijl hij heel onschuldig met zijn hoofd bij iets anders is. Hij negeert je niet opzettelijk, dus laat hem met rust als hij bezig is. Geen paniek! Hij komt vanzelf weer bij je terug. 
  5. Aangezien de meesten van mijn lezers lezeressen zijn, kan ik dit wel hardop schrijven: De meeste mannen zijn onhandig in de liefde. Ze hebben goede bedoelingen, maar het zijn vaak sukkels, oenen, sufferds… Geloof me: Hij wil jou heel graag gelukkig maken, hij weet alleen niet zo goed hoe. Vertrouw daarop en neem hem niks kwalijk. Hij doet z’n best. Echt.
  6. Als jij met een pruillip rondloopt totdat hij er niet meer omheen kan en vraagt wat er mis is, zeg jij misschien; ‘O niets,’ zodat hij in jouw ogen wel door moet vragen en je eindelijk de aandacht krijgt die je eigenlijk al de hele dag wilt. (De echte reden van de pruillip…) Maar als jij zegt dat er niets is, zal hij ook doen alsof er niets is. Wees dus duidelijk en eerlijk. Pruillipjes om aandacht te krijgen, werken misschien voor baby’s bij mamas, maar niet voor vrouwen bij mannen.
  7. Natuurlijk wil jij het liefst dat hij het altijd op magische wijze exact aanvoelt wanneer jij een knuffel nodig hebt, maar lieverd, zo werkt het niet. Mannen kunnen geen gedachten lezen. En dat wil niet zeggen dat hij niet om je geeft. 
  8. Natuurlijk hartstikke dreamy, zo’n Mel Gibson die precies weet wat jij wilt, denkt en voelt, maarrr… het blijft een film, schat. Een man is geen droomprins uit een film en gedraagt zich dus ook niet zo. Laten we realistisch blijven.
  9. Waar kan jij geen genoeg van krijgen? Nieuwe schoenen? Tassen? Sieraden? Make-up? Een man vindt zijn biertje net zo geweldig als jij jouw nieuwe schoenen. Laat hem dus ook lekker genieten.
  10. Als mijn vriend thuis komt van zijn werk, ben ik vaak zo blij en excited om hem weer te zien dat ik in mijn enthousiasme het liefst moment-voor-moment, in detail, mijn hele dag met hem door wil nemen. Maar die arme jongen heeft er ook net een hele vermoeiende dag op zitten, heeft nog niet eens z’n jas uit en dan kom ik gelijk met al mijn getetter. Dus er is een regel bij ons in huis: Het eerste kwartier houd ik mijn mond en kan hij even rustig bijkomen. Een man heeft tijd nodig om bij te komen, dus geef hem zijn tijd. Haal adem. En laat hem af en toe ook wat vertellen. Hij wil vast ook wel eens zijn hart luchten en zijn dag delen met jou.

 

Wil jij meer tips over mannen? Over daten? Over liefde en relaties? Laat dan hier rechts op de pagina even je naam en e-mailadres achter, dan krijg je af en toe een beetje extra liefde, datingtips, nieuwtjes en blijdschap in je mailbox.

2017-06-15T21:30:37+00:00 6 10 2016|0 Comments

Leave A Comment