Real Talk: Ben jij op zoek naar de perfecte man?

Effe serieus…

Ik hoor vaak van singles dat ze op zoek zijn naar de perfecte man. Tuurlijk, die man willen we allemaal. De perfectheid zelve. Maar bestaat zoiets überhaupt?

Wat je eigenlijk zou moeten willen is; de perfecte relatie. Want dat is toch eigenlijk deep down waar het je om gaat?

Die perfecte man die in je hoofd zit, dat is slechts een plaatje. Een fantasie die je zelf gecreëerd hebt. Een prachtige fantasie, hoor. Ik bedoel; well done, brain! Maar… het is niet de werkelijkheid. Perfecte mannen zijn schaars, als ze überhaupt al bestaan.

Maar met een imperfecte man kun je wel een perfecte relatie hebben.

Ik durf het hier op het wereldwijde web bijna niet hardop te schrijven, maar mijn eigen man is ook niet perfect. Hij heeft een heleboel goede eigenschappen hoor en ik ben stapeldol op hem, maar laten we eerlijk zijn; hij is ook best wel lui en laks, het is nogal een nerd (serieus, hoeveel programma’s over de maan kun je bekijken?), hij doet weinig in het huishouden en hij zou ook wel wat gevoeliger kunnen zijn. Dus nope. Hij is niet perfect. Maar ik heb wel de perfecte relatie! We hebben nooit ruzie. Alles is heerlijk. Aan onze relatie zou ik helemaal niets willen veranderen.

Maar serieus wie is nou wel perfect? Brad Pitt? Van hem dachten we jaren lang dat hij de perfecte man was… Nou, de laatste maanden hebben bewezen dat dat ook niet helemaal de waarheid is. Dus geloof me nou maar; perfecte mannen bestaan niet. Hoewel…? Arie Boomsma komt toch ook wel redelijk dicht in de buurt van perfectie. Maar die zal ook wel zo zijn eigen eigenaardigheidjes hebben. Toch?

Dus laat dat idee gaan.

Je hebt geen perfecte man nodig. Je hebt een perfecte relatie nodig.

En om een perfecte relatie te creëren, heb je een man nodig die perfect bij je past. En die kan heel goed een beetje imperfect, vreemd, lui, laks, nerdy en ongevoelig zijn.

Maar weet jij eigenlijk al hoe jouw perfecte relatie eruit ziet? Of hoe die man moet zijn die perfect bij jou past?

TIP: Doe je ogen dicht (als je klaar bent met lezen) en stel het je eens voor… Het is een zondag op een heerlijk zonnige herfstdag (dat geeft je nog even de tijd om hem tegen het lijf te lopen), je wordt wakker met deze man (fantaseer gerust Brad of Arie in dit plaatje) naast je in bed, de vogeltjes fluiten en dan…. <- fantaseer de rest van jouw amazing day met jouw liefde… Wat gaan jullie doen? Of juist lekker niet doen? Wat heb je van hem nodig? Hoe wil jij je voelen die dag?

Als je je deze heerlijke dag zo voorstelt, kom je wellicht ineens achter dingen die je van jezelf nog niet wist… Maar dit zijn dus de dingen die jij nodig hebt in een relatie en zo kom je achter de belangrijkste kwaliteiten die jij zoekt in een man, en al de andere rest is niet zo belangrijk.

Dus wees niet al te kieskeurig bij het daten. Houd een open mind! Misschien is ie een beetje lui. Lekker belangrijk. Misschien doet ie niet zoveel in het huishouden, dan neem je een werkster. Misschien kijkt hij graag naar programma’s over de maan, dan ga jij lekker een boek lezen. Zolang de chemie tussen jullie maar goed zit. Zolang jij je maar heerlijk voelt bij hem. Zolang jullie qualtity time maar vol zit met kwaliteit.

Wil jij ook de perfecte relatie voor jezelf creëren, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Maak dan eens een afspraak met mij voor een LiefdesConsult; dit is een gratis sessie via Skype waarin ik al jouw brandende vragen over de liefde beantwoord en ik je persoonlijk liefdesadvies geef. Je kunt jouw LiefdesConsult aanvragen via deze link.
2017-09-05T22:49:17+00:00 5 09 2017|0 Comments

Leave A Comment