Waarom je je niet hoeft te schamen om single te zijn

Wat vind jij er eigenlijk van dat je single bent?

* Ben je een oprechte Happy Single? Geniet je van je singleleven en voel je je compleet en gelukkig met jezelf?

* Of baal je ervan? Schaam je je ervoor? En wil je heel graag – liever vandaag nog dan morgen – een vriend, vooral nu dat het zo koud is buiten en jouw dikke donzen winterjas gewoon niet knus genoeg is?

En hoe gaat de wereld om je heen ermee om?

Heb je van die tantes die op familiebijeenkomsten altijd vragen of je nu al een vriend hebt en dan goedbedoeld met zo’n half-beteuterd gezicht je bemoedigend toe proberen te spreken dat jouw tijd nog wel komt? (zucht…)

Of heb je misschien van die collega’s die je (ook uiteraard heel goedbedoeld) constant maar aan iedereen willen koppelen?

Of vraagt je moeder tijdens elk gesprek of er nu al een man in je leven is omdat ze zo graag kleinkinderen wil (en al haar oma-vriendinnen constant vragen wanneer zij aan de beurt is, want ‘het is zooo leueueueuk om oma te zijn’)?

Of heb je vriendinnen die al jaren een niet-meer-zo-spannende-relatie hebben en altijd heel nieuwsgierig zijn naar jouw super-avontuurlijke, boeiende singleleven en soms een beetje te veel meegenieten van jouw smeuïge date-stories?

Die ene eeuwige single

Ik was zelf een oprechte Happy Single voordat ik mijn vriend bijna 4 jaar geleden ontmoette. Ik had me er volledig bij neergelegd dat ik misschien wel altijd alleen zou blijven. Ik was blijkbaar die ene eeuwige single, waarvan iedereen er wel eentje kent in zijn/haar omgeving. En dat was oké, want ik genoot zo van mijn singleleven, dat ik me eerlijk gezegd niet eens kon voorstellen dat het leuker zou worden als er een man bij zou komen… En het duurde best lang voordat ik hem had gevonden (of hij mij), dus geloof me; ik herken alle scenario’s hierboven!

Ik had inderdaad ook zo’n tante die me altijd achter mijn legging aanzat wanneer ik nou eens een jongen mee nam naar een familiefeestje.
‘Ach meid, je bent pas 35,’ zei ze dan opbeurend met haar plat-Amsterdamse accent, ‘de hele wereld ligt nog aan je baarmoeder.’

Collega’s probeerden me ook te koppelen, het liefst aan andere collega’s, maar dat vond ik veel te ingewikkeld; daten op de werkvloer… en bovendien had ik het er al druk genoeg.

Mijn moeder kon niet wachten totdat ik weer een vriend had (hoewel ik me van te voren al afvroeg of er ooit eentje goed genoeg zou zijn)… (Gelukkig is ze dol op mijn vriend…)

En mijn vriendinnen waren ook altijd vreselijk nieuwsgierig naar al mijn dates, maar ik beschouwde mijn dates zelf ook als super-avontuurlijk, ook al waren ze niet altijd even succesvol. (Hilarische verhalen kun je hierover lezen in het boek wat ik aan het schrijven ben… Wordt vervolgd!)

Schaam jij je om single te zijn?

Wat ik vaak hoor van singles in mijn praktijk, is dat ze zich ook een beetje schamen voor het feit dat ze single zijn. Ze noemen zichzelf soms zelfs letterlijk ‘een loser’ vanwege het feit dat hun liefdesleven tot nu toe nog niet zo succesvol verloopt. Ik hoor ook wel eens dat er gedacht wordt dat singles die op datingsites staan de ‘left-overs’ zijn… Maar dat denk jij toch niet? Want hé, ik heb ook op datingsites gestaan, maar ik ben geen loser, hoor!!! En jij ook niet!!!

We zijn allemaal in een bepaalde periode van ons leven single geweest. Wie bewonder jij bijvoorbeeld? Wedden dat die persoon ook ooit single was!

Deze powervrouwen waren ook ooit single. Beyonce, Maxima, Angelina Jolie

Koningin Maxima, om maar iemand te noemen, was ook hartstikke single voordat ze onze koning, die toen nog prins was, ontmoette. Beyoncé heeft ook een turbulent liefdesleven gehad voor ze crazy in love was met rapper Jay-Z. Zelfs Angelina Jolie, prachtige actrice en wereldverbeteraar, is nu single. Da’s toch ook geen loser?

Geen van deze 3 powervrouwen zou ik ooit als losers of als left-overs beschouwen. Dus beschouw jezelf ook niet zo, hoor!!! Klinkklare onzin. Ik zeg het je en ik ben te geloven. 😉

Je bent niet alleen

Wist je dat er in Nederland nu bijna 3 miljoen singles zijn? Veel hè? Dus je bent in ieder geval in goed gezelschap! En volgens het Centraal Bureau voor Statistiek bestaat 45% van alle huishoudens uit singles/één-ouder-gezinnen en is dat in 2050 zelfs meer dan 50%. Vooral in grote steden kiezen mensen er tegenwoordig vaak bewust voor om alleen te blijven. De single status is nu natuurlijk ook gewoon geaccepteerd in de maatschappij en het wordt steeds makkelijker om een huishouden in je eentje te runnen. Ik kan me het moment dat ik voor het eerst de éénpersoons-zakjes sla bij de supermarkt zag liggen nog goed herinneren. Daar werd ik zo blij van!

Ten tweede, is er niets loserigs aan dat je single bent, absoluut niets om je voor te schamen. Zoals ik al zei; je bent niet alleen met bijna 3 miljoen anderen hier in Nederland.

En dat jij juist nu single bent, zegt absoluut helemaal niets over jou! Je ziet jezelf toch zeker ook niet als ‘leftover’? Jij bent een hartstikke geweldig persoon!!! En als het al iets zou zeggen over jou, zou dat zeker niets negatiefs zijn. Echt niet!

Moet je kijken hoe goed je het doet! Elke dag ga jij er weer vol voor! Elke dag zorg jij goed voor jezelf! Je hebt een dak boven je hoofd, je hebt eten in de koelkast en zelfs een internetverbinding om dit te lezen! Je hebt helemaal niemand nodig! Jij kan dit! Sterker nog; je doet het! En je doet het geweldig!!!

Natuurlijk, ik begrijp het heus wel als je graag een partner wil, maar wat ik zeg is; je hebt ‘m niet nodig. Dus zie jouw single-tijd alsjeblieft niet als een soort onbelangrijke ‘tussenfase’ in je leven. Want dat is het absoluut niet.

Focus op jezelf, lieve single

Dit is namelijk het perfecte moment om erachter te komen wat jij nou écht belangrijk vindt in je leven. Niet alleen in je liefdesleven, maar ook in alle andere gebieden van je leven. Deze tijd kun je mooi nemen om te focussen op jezelf en om te groeien in wie jij bent en wie je wilt zijn! Dat is ook helemaal niet iets egoïstisch, dat is hartstikke goed van jezelf als je dat doet. En dat is dus absoluut niets om je voor te schamen, maar juist iets om trots op te zijn. Er zijn zoveel mensen die zich al op jonge leeftijd in een huisje-boompje-beestje situatie storten en hun leven door de bijkomende verplichtingen op de automatische piloot leven zonder eigenlijk verder na te denken over al hun dromen, wensen, doelen en verlangens. Hartstikke zonde!

En jij hebt nu de tijd om dat wél te doen! Yesss!!!

En als je daar wat hulp bij wilt, neem dan gerust even contact met mij op via deze link. Ik help je met alle liefde om samen met jou een Masterplan te maken voor jouw persoonlijke levensdoelen en/of om ervoor te zorgen dat jij ook een oprechte HAPPY SINGLE bent die verliefd is op haar leven! Want ik weet hoe fijn dat kan zijn en dat gun ik jou enorm!!!

2017-12-14T14:52:17+00:00 24 11 2017|0 Comments

Leave A Comment