Single tijdens de Feestdagen – 3 tips om toch te genieten

De kerstdagen staan om de hoek en terwijl veel mensen dit zien als de leukste tijd van het jaar, ben jij alleen … en zie je er als een berg tegenop.

Je wordt op Facebook, Instagram en Snapchat geconfronteerd met allerlei plaatjes van gelukkige stelletjes in hun matching ugly Christmas sweaters, met foto’s van bergen cadeautjes onder de kerstboom, uitgebreide diners en heel veel blijdschap. Maar jij wil het liefst het vliegtuig pakken naar een ver tropisch oord of vandaag nog in een winterslaap vallen en pas wakker worden op 2 januari.

Dat is helemaal begrijpelijk, lieve single, zeker als dit je eerste kerst wordt in je eentje.

Ik werd hier deze week over geïnterviewd door dj Fernando in het ochtendprogramma Start van FunX radio; de bestbeluisterde jongeren en jongvolwassenen radiozender van Nederland. Je kunt het fragment via deze link terugluisteren, maar ik geef je hieronder nog even mijn 3 beste tips hoe jij de feestdagen doorkomt en toch kunt genieten:

1. Doe vooral wat jij leuk vindt.

Het grootste voordeel van single zijn tijdens de feestdagen (jaja er zitten ook genoeg voordelen aan!), is dat je geen rekening hoeft te houden met je vriend… Of met een schoonfamilie.

Je hebt dus meer tijd voor jezelf en je kunt die tijd besteden in je eentje of met de mensen waar jij het meest van houdt.
Dus als jij met de kerst uitgebreid voor jezelf wilt koken, je mooiste servies wilt gebruiken en er op je paasbest uit wilt zien, doe dat dan lekker! Maar als je de hele dag in je pyjama wilt netflixen, kan dat nu ook! Gegarandeerd dat je niet veel gestoord zal worden.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je familie op te zoeken, naar een Christmas Party in een club te gaan, op een date te gaan (Why not? Als je toch allebei alleen bent…), of een stel vrienden uit te nodigen en een gezellig huisfeestje te houden.

Maar dit zijn jouw feestdagen, dus doe vooral waar jij blij van wordt!

2. Wees lief voor jezelf.

Je hoeft nu geen cadeau voor de ander te kopen, dus dat scheelt een hoop stress en geld! Koop daarvoor in de plaats een extra mooi cadeau voor jezelf of ga deze kerstvakantie lekker naar de kapper of boek een massage! Wees lief voor jezelf. Je verdient het!

3. Ga niet bij de pakken neer zitten!

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de feestdagen, maar voor elke dag van het jaar. Niemand houdt van een Debbie Downer, daarmee duw je alleen maar alle leuke mensen weg.

Dus probeer vooral positief te blijven! Als je je even eenzaam of verdrietig voelt, zoek dan afleiding in iets wat jij leuk vindt. Nodig een vriend/vriendin uit, zet een foute kerst cd of een smeuïge kerstfilm op, en blijf lachen.

Wat altijd geldt, dus ook deze feestdagen; focus niet op wat je niet hebt, maar op wat je wel hebt en wees daar dankbaar voor!

En onthoud: het zijn maar een paar dagen en daarna kan die kerstboom het huis weer uit en kun jij je helemaal focussen op hoe geweldig het nieuwe jaar voor jou zal zijn!

2017-12-14T14:51:57+00:00 21 12 2016|0 Comments

Leave A Comment