Stel jezelf deze simpele vraag om te weten of hij je leuk vindt

Hoe weet je of iemand je leuk vindt? Door goed op zijn acties te letten en jezelf een simpele vraag te stellen.

Een vriendin in Amerika wees mij ooit op een prachtige quote van John Assaraf:

‘Are you interested or are you comitted?
When you’re interested you’ll do what’s convenient, when you’re committed you’ll do what it takes.’

Het ging toen niet over daten, maar over iets totaal anders. Maar ik vond de stelling zo krachtig dat ik ‘m gelijk heb opgeschreven. En sinds de tijd van de smartphones staat hij als reminder in mijn notities app.

Het is een hele goede stelling die je ook perfect tijdens het daten toe kunt passen. En zeker ook eentje die je los kan laten op jouw date om erachter te komen of hij je leuk vindt. Let goed op zijn acties (in plaats van zijn woorden) en stel jezelf deze simpele vraag:

Is hij geïnteresseerd of toegewijd?

Als hij geïnteresseerd is, doet hij wat hem uit komt. Wat in zijn schema past. Waar hij niet te veel moeite voor hoeft te doen.

Maar als hij toegewijd is, als hij jou voor zich wil winnen, dan doet hij wat nodig is. Dan past hij zijn schema aan en doet hij die extra moeite maar al te graag voor je.

Onthoud deze stelling dus goed tijdens het daten. Observeer hem goed. Doet hij zijn best voor je? Of ben jij er slechts om de gaatjes op te vullen in zijn agenda? Blijf niet hangen bij iemand die ‘slechts’ geïnteresseerd in je is, maar eigenlijk verder liever niet al te veel moeite voor je wil doen. Er is een groot verschil tussen iemand die jou leuk vindt of iemand die jou leuk vindt.

2018-01-17T22:51:25+00:00 17 01 2018|0 Comments

Leave A Comment