Stop met boos zijn op je ex (en vergeef hem)! Zo doe je dat:

Over een pijnlijke relatie heenkomen, is nooit makkelijk. Zelfs als je van de eerste emoties af bent, als je uitgehuild bent, kan het heel goed dat jouw pijn en boosheid af en toe nog om de hoek komt kijken.

Als je nog boos bent over hoe jij behandeld bent of over hoe je vorige relatie beëindigd is, is de kans best groot dat je die verbittering meeneemt naar je volgende relatie. Dat je je nieuwe partner constant vergelijkt met je ex die jou zoveel pijn heeft gedaan. En zelfs als je het gevoel hebt dat je door bent gegaan met leven, is het dan lastig iemand nieuws te vertrouwen, omdat je bang bent dat je ditzelfde nog eens moet meemaken… 

Maar het ergste wat je kunt doen, is je nieuwe partner de schuld geven van iets wat de vorige je geflikt heeft. Als die wrok nog in je zit, zal je feller reageren op een kleine miscommunicatie die jou herinnert aan iets wat in je vorige relatie is gebeurd en waar je nog niet helemaal overheen bent. 

Daarom is het belangrijk dat je niet meer boos op je ex bent, voordat je aan een nieuwe relatie begint.

Die nieuwe leukerd verdient het niet om de schuld te krijgen van iets waar hij geen weet van heeft en jij wilt jouw nieuwe geluk ook niet saboteren vanwege oud zeer. Toch? 

Maar hoe doe je dat nou? Hoe kan je ervoor zorgen dat je niet meer boos op hem bent?

Geef jezelf niet de schuld

Blijf jij denken aan wat jij misschien anders had kunnen doen om ervoor te zorgen dat hij niet weg was gegaan, niet vreemd was gegaan, of jou niet had mishandeld? Ik weet zeker dat jij je best deed in de relatie, dat je hem de wereld gunde en alles voor hem deed. Dus het antwoord is nee! Nee, je had niets anders kunnen doen. Je deed alles al. Hij zou nog steeds weggaan, vreemd gaan of jou mishandelen, ook als je iets anders had gedaan.

Blijf jezelf niet van alles afvragen

Jij zit misschien nog met allerlei vragen als; ‘Hoe kon hij me dit aandoen? Waarom zou hij onze geweldige relatie zomaar bij het grofvuil zetten? We hadden het toch goed samen?’
En als jij je dit afvraagt, is hij ondertussen allang weer verder gegaan met leven, heeft hij misschien wel al een nieuwe vriendin, terwijl jij nog zo gekwetst bent.

Maar lieverd, eerlijk gezegd ben je nu jezelf aan het kwetsen. Jij geeft jezelf de schuld, jij stelt jezelf nog constant deze vragen… Jij kwetst jezelf. Dus zit er maar één ding op; je moet het loslaten.

Focus je op jezelf

In plaats van dat je blijft hangen in je verleden, in de pijn, focus je liever op jezelf. Visualiseer jezelf weer als de gelukkige jij. In jouw happy place. Vervang al die nare gedachten met positieve blije gedachten.

Dus als jij weer denkt; ‘Hoe kon hij haar kiezen, in plaats van mij?’ Denk dan: ‘Ik verdien iemand die mijn waarde inziet en die met respect en heel veel liefde met mij omgaat.’

Hoe meer positieve gedachten jij zult hebben, hoe meer de boosheid zal verdwijnen. ‘Change your thoughts and you change your world.‘ Zo werkt het echt! En zodra jij niet meer boos bent, kun jij ook doorgaan met je leven, en ook weer gelukkig zijn.

Waar word je blij van?

Herinner jezelf aan al die dingen die jou blij maken, waar je dankbaar voor bent in je leven. Heb je een fijne familie, schatten van kinderen, lieve vriendinnen? Spendeer dan je tijd met hen en laat ze ook weer van jou houden. Het zal je helpen je weer geliefd te voelen.

Doe andere dingen waar je blij van wordt; ga uit eten, naar de film, een dagje shoppen, een netflix serie bingen… etc. Er zijn vast genoeg dingen die jou zullen helpen om je beter te voelen.

Hoe meer leuke dingen je doet, hoe meer je geniet, hoe minder tijd je hebt om aan die negatieve herinneringen te denken.

Wat heb je van deze relatie geleerd?

Je hoeft echt geen spijt te hebben van de relatie. Op dat moment was dat exact wat jij wilde en dat moet je nu accepteren. Bovendien is er genoeg wat je kunt leren van deze relatie, dus is het niet verloren tijd geweest. Waarschijnlijk ben je er alleen maar sterker door geworden, dus dat is al Les Eén.

Hoe meer je kunt bedenken wat je geleerd hebt van deze relatie, hoe minder verwijten je nog zult maken.

Dat hij vreemd ging, was niet jouw schuld. Hoe lief jij ook voor hem was, hij was sowieso wel vreemd gegaan. Het heeft echt helemaal niets met jou te maken. Hij koos zijn verlangens op dat moment boven jullie relatie.

En zo heb jij nu de keuze om weer gelukkig te zijn!

Jij verdient het om gelukkig te zijn! Jij verdient het net zoals elke andere persoon op deze wereld. Maar als jij je vasthoudt aan bitterheid en verwijten dan geef je je geluk zelf op. Dus laat jouw ex jouw gevoelens en gedachten niet meer beheersen. Dat verdient hij niet.

Vergeef hem

Ik heb het zelf ook meegemaakt, hoor. Ik ben ook bedrogen, tegen gelogen en mishandeld. Maar alle pijn, liefdesverdriet en tranen hebben mij ook enorm veerkrachtig gemaakt. En nu kan ik andere vrouwen helpen om door hun pijn, boosheid en verdriet te gaan. En wellicht is er ook iemand die jij weer van jouw verhaal kan leren. Maar dan moet je het wel kunnen vertellen met een opgelucht en gelukkig hart.

Toen ik besloot om mijn ex te vergeven, ondanks alles wat hij me heeft aangedaan, had ik eindelijk rust. Ik had mijn boosheid laten gaan en het (en hij) had geen controle meer over mij. Ik was niet meer ‘gevangen’ in mijn verleden.

Weet je wat het is? Iemand vergeven doe je niet voor die persoon, je doet het voor jezelf.

Als jij je ex vergeeft, ontneem je hem van de macht die hij nog steeds heeft over jouw emoties.

Je hebt geen controle over je verleden, maar je hebt wel de controle in het nu! Dus neem die controle. Laat hem los. Doe het voor jezelf!

Als jij de verwijten, vijandigheid en bitterheid los kan laten, dan heb jij je vrijheid weer terug. De vrijheid om weer te genieten van je leven, om weer positief in het leven te staan, om nieuwe avonturen met enthousiasme aan te gaan, en om weer verliefd te worden.

En dat gun ik je zo!

 

PS: Vind je dit moeilijk en denk je dat je er hulp bij kan gebruiken, maak dan gerust een afspraak met me voor een Gratis LiefdesConsult via Skype. Ik help je met liefde.

2018-02-03T16:20:41+00:00 3 02 2018|0 Comments

Leave A Comment