Zo word je Verliefd op 2018! (met gratis werkboekje)

Allereerst wens ik je natuurlijk een heel gezond, gelukkig, gezellig en vooral liefdevol nieuw jaar! Dat het voor jou een jaar mag worden om verliefd op te zijn!!!

Ik ben dol op deze periode… De feestdagen zijn altijd zo druk met alle verplichtingen, maar als het nieuwe jaar is aangebroken, voel ik me ook weer heerlijk fris en een soort van ‘vernieuwd’. Ik ben echt helemaal klaar voor 2018. En ik heb er zin in!!! Jij ook?

Doeiii 2017

Ik neem in deze periode ook de tijd om terug te denken aan 2017, om even rustig te reflecteren.

Doe je mee? Stel jezelf dan deze 11 reflectievragen:

1. Hoe ben ik gegroeid?
2. Wat heb ik geleerd?
3. Wat heb ik bereikt; waar ben ik trots op?
4. Heb ik goed voor mezelf gezorgd?
5. Wat had ik anders (beter) kunnen aanpakken?
6. Op welke gebieden kan ik mezelf nog verbeteren?
7. Welke nieuwe ervaringen koester ik; waar ben ik dankbaar voor?
8. Wat vond ik spannend en hoe heb ik me daar doorheen geslagen?
9. Wat is blijven liggen in 2017?
10. Wat/wie laat ik los?
11. En waar ga ik mee door in 2018?

Met deze vragen kun je 2017 bedanken, gedag zeggen en helemaal afsluiten. En dan kun je nu mooi met een schone lei aan 2018 beginnen!

Geen vage Voornemens, maar duidelijke Doelen

Goede voornemens zijn voor sommige mensen misschien een goed idee, maar de meesten van ons (yup, me too) houden het 2 á 3 weken vol voor we weer vervallen in onze (slechtere) gewoonten van vorig jaar, dus proberen we het al niet eens meer. Er zijn ook mensen die voornemens onzin vinden en mensen die zeggen dat je op elke dag van het jaar kunt beginnen met een positieve verandering aan je leven (dat is ook zo, maar doe je dat dan ook of wacht je steeds op de volgende maandag, de volgende maand, of toch maar het volgende jaar?).

Hoe dan ook, voor mij werken voornemens niet en dat durf ik best hardop te schrijven. Ik heb echt een project nodig met wat structuur; duidelijke doelen dus, in plaats van vage voornemens. En die doelen ga ik ook echt realiseren met behulp van een duidelijk plan. En als ik mijn doelen realiseer, heb ik het jaar (lees; heb ik het leven) waar ik verliefd op ben!

Sinds december 2008, maak ik dus geen lijst met goede voornemens meer, maar maak ik een heus Project van het komende jaar. Ik noemde het destijds Project Vicky 2009. En dat doe ik nu dus al 9 jaar! Dit jaar ben ik aan de slag gegaan met Project Vicky 2018!

Cadeautje: Jouw gratis werkboekje om verliefd te worden op 2018

Ik wens jou natuurlijk ook een jaar om verliefd op te zijn, dus heb ik een werkboekje voor je gemaakt met mijn 7 stappen om verliefd te worden op 2018, zo heb jij ook jouw eigen plan voor Project jij 2018! De 11 reflectievragen staan er ook in.

Je kunt het werkboekje hier gelijk downloaden, maar de 7 stappen staan ook hieronder.

Word Verliefd op 2018 in 7 Stappen:

1. Geloof in jezelf

Als je altijd maar denkt dat je iets niet kunt of ergens niet goed genoeg in bent, dan laat je jouw eigen gedachten je tegenhouden.
Ze zeggen ook wel eens: ‘Of je nou tegen jezelf zegt dat je het kunt of dat je het niet kunt, je hebt sowieso gelijk.’ Dan kun je dus maar beter tegen jezelf zeggen dat je het wel kunt. Toch? Als je denkt dat je het wél kunt, ben je namelijk al halverwege! ‘Fake it till you make it,’ dus.

Tip: Als je jezelf tegen jezelf hoort zeggen; ‘Ik kan dit niet, ik snap er niets van,’ spreek jezelf dan streng aan, geloof in jezelf en zeg tegen jezelf; ‘Ik kan alles leren.’

2. Hoe wil je dat je leven er op 31 december 2018 uitziet?

Hoe ziet jouw droomleven eruit op 31 december 2018? Hoe ziet het eruit als alles exact is zoals jij het wilt? Als je jouw droomleven kunt voorstellen, kun je ook bedenken welke stappen je moet nemen om dat te bereiken.

Visualiseer je toekomst, plan je droomleven (met behulp van het script of een visionboard en de volgende 3 stappen) en geniet van het proces. Zo word jij weer verliefd op je leven.

3. Stop met dromen, begin met doelen stellen

Stel specifieke, concrete, meetbare doelen voor jezelf. Dus zeg bijvoorbeeld niet ‘ik wil afvallen’, maar maak het specifieker, concreter en meetbaar. Dan wordt het dus bijvoorbeeld; ‘ik wil vóór 1 maart 5 kilo kwijt zijn.’ 

Schrijf jouw 5 grootste doelen voor 2018 op en maak ze specifiek, concreet en meetbaar.

4. Weet jouw waarom

Ik heb altijd geleerd dat; the wise start with the why’s. Dus als jij wijs wilt zijn, begin dan met het waarom voor de doelen die je bij 3 hebt opgeschreven. Als je weet waarom je het doet, helpt dat je om het vol te houden.

Waarom wil je doel 1, doel 2, doel 3, doel 4 en doel 5 zo graag behalen?

5. Wat houd je tegen?

Wat heb je nodig om jouw doelen te behalen? Is er iets wat jouw tegenhoudt? Heb je geld of materialen nodig? Zo ja, wat is dan je budget?
Heb je hulp van iemand nodig? Wie kan jouw helpen? Collega’s, familie, vrienden een coach? (Als het een coach is, ken ik een hele lieve.) Heb je extra kwalificaties, training, kennis of ervaring nodig om je doelen te bereiken? Is er een cursus voor? kun je het jezelf leren? Wie ken je al die dit heeft bereikt? Wat kun je van hen leren?

Tip: Jouw doelen en plannen delen met anderen helpt je om gemotiveerd te blijven. Met wie ga jij je plannen delen? Wie ga je betrekken bij je droomleven?

6. Begin. Nu.

Begin met kleine stapjes zodat je je niet gelijk overweldigd voelt en de handdoek alweer in de ring wilt gooien. Maak het niet te groot. Neem je je bijvoorbeeld voor om een boek te schrijven in 2018, maak dan vast wat files in Word met alleen slechts de nummers van de hoofdstukken, of schrijf vast een intro of de bedankjes voor achterin het boek.

Schrijf voor elk doel één volgende (kleine) stap op: Wat kan je nu doen om te beginnen met dit doel? En zo ga je stapje voor stapje verder met je doelen.

7. Wat wordt je beloning als je je doel gehaald hebt?

Kijk, het moet natuurlijk wel leuk blijven, dus beloon jezelf ook als je een van je doelen behaald hebt. Wees trots op jezelf! En denk gelijk aan hoe tof jouw lijstje antwoorden op de 11 reflectievragen aan het einde van 2018 eruit zal zien!

Oh ja, uhm… Misschien overbodig, maar als je die 5 kilo afgevallen bent op 1 maart, beloon jezelf dan niet met een chocolade taartje (hoewel je het echt hebt verdiend), maar bijvoorbeeld met een nieuwe badpak, of nieuwe sportschoenen.

Bedenk voor elk doel nu alvast jouw beloning als je het hebt gehaald.

 

Verliefd in 2018?

Wil je niet alleen verliefd op 2018 zijn, maar ook verliefd in 2018? Is één van jouw doelen voor het nieuwe jaar om jouw liefdesleven te verbeteren, nu eindelijk jouw perfecte match te vinden en weer hoteldebotel verliefd te worden?

Geef je dan nu op voor mijn Gratis Online Liefdes 10-Daagse die 1 februari 2018 begint.

2018-01-04T01:23:42+00:00 3 01 2018|0 Comments

Leave A Comment