Waarom dit het moment is om verliefd te worden

Wat is jouw favoriete seizoen? Houd jij van de kou tijdens de winter? Het warme zand tussen je tenen in de zomer? De prachtig gekleurde natuur tijdens de herfst? Of ben jij een echte Lente Lady?

De lente staat in mijn Top 4 van de seizoenen. Vooral natuurlijk vanwege de kriebels die erbij horen. Dat hoort ook een beetje bij mijn vak, hè? De Liefde hangt weer in de lucht… Heerrrlijk!

Weet jij eigenlijk hoe dat komt? Dat de liefde in de lucht hangt tijdens de lente? En waarom dit hét moment is om verliefd te worden?

Waarom dit het moment is om verliefd te worden

Vogeltjes tsjirpen, tulpen komen uit de grond, bijtjes zoemen en mensen worden verliefd. Zo gaat dat in de lente. En dat zijn niet zomaar wat clichés die ik uit mijn mouw schud, het is serieuze natuurkunde!

Ja ja, de nerd in mij wordt er altijd zo blij van als alles ook weer wetenschappelijk te verklaren is.

Het heeft namelijk alles te maken met dopamine. Dopamine is het belangrijkste stofje in het beloningssysteem van je hersenen. Het is een neurotransmitter die ook wel het gelukshormoon wordt genoemd. En het is verslavend, joh! Door dopamine wil je namelijk de handeling die je op dat moment doet, vaker herhalen. Het zorgt ervoor dat je dingen wilt. Dat je verlangt…

Natuurlijk komt er bij de liefde nog veel meer kijken, maar als we het hebben over nieuwe liefde, is dopamine de boosdoener. En hoe meer dopamine je in je systeem hebt, hoe waarschijnlijker het is dat je verliefd wordt. ❤️

Dopamine wordt vooral veroorzaakt door nieuwe ervaringen. En tijdens de lente gebeurt er natuurlijk een hoop nieuws. Nieuwe kleuren en nieuwe geuren in de natuur, nieuwe blote armen en benen die we steeds vaker gaan zien in het wild… Ghihi… En al dat nieuws stimuleert ons brein, wat dopamine veroorzaakt en ervoor zorgt dat wij vatbaar zijn voor liefde.

Mooi hè, hoe de natuur werkt? En best wel spannend, want wie weet wat jou allemaal te wachten staat deze lente… Ben je er klaar voor? Voor de lentekriebels?

Ik heb in een onderzoek gelezen dat er ook meer dan 30% meer eerste berichtjes worden verstuurd op datingsites tijdens de lente… ?

Men is blijkbaar klaar met binge-watchen en winterdipjes om weer uit hun schulpen te kruipen deze lente, zonder dikke donzen winterjas, welteverstaan.

Sidenote: Ik spreek uit ervaring, want mijn vriend en ik hebben elkaar ook in de lente ontmoet! A.s. zondag vieren we dat we 4 jaar verkering hebben. En nog steeds going strong, nog steeds zonder ruzies en nog steeds heerlijk saai…
Dus blijf erin geloven, hoor! Liefde is er voor iedereen! ❤️

Ben jij klaar voor de liefde deze lente?

Ja? Dan is het tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak! Niet alleen in je huis, maar ook in je hoofd, hart en ziel. Tijd om die ex waar je niets aan hebt eindelijk los te laten en al die vage chatcontacten te wissen uit je telefoon. Tijd om te vergeten wat je denkt dat mannen willen, of wat ze willen horen, maar om jezelf te creëren tot wie jij wil zijn deze lente!

Tijd om veel te glimlachen, oogcontact te maken, gesprekjes te beginnen, nieuwe initiatieven te nemen en om het eens helemaal anders aan te pakken dit seizoen.

Tijd om verliefd te worden!

Als je geen zin meer hebt in datingsites en vage apps, vraag dan eens aan mensen die je goed kent om je te koppelen aan een superleuke vrijgezel of wees eens iets meer sociaal; get out there! Er is genoeg vis in de zee. Leuke vis. Vissen die 100% voor jou gaan! Oké misschien geen vissen, maar je weet wat ik bedoel! Jij bent het zo waard om iemand te vinden die jou behandelt als de Lieve Lady die je bent!

En begin, zoals altijd, met lief te zijn voor jezelf. Want er is geen groter geluksgevoel (geen grotere dopamine-high) dan als jij van jezelf houdt. ❤️

Go for it!

En nu naar buiten, jij! Kom van die bank af, pauzeer je netflix serie, zet de TV uit en laat jezelf aan de wereld zien. We wachten op je!

Als jij de voordeur uitloopt, loop je gelijk de wijde wereld in. Een hele wereld die aan jouw voeten ligt!

Tijd om wakker te worden uit je winterslaap, je ogen open te houden, goed om je heen te blijven kijken en te genieten van al het moois wat de natuur ons biedt en hoe snel het allemaal verandert… Jij bent net als die prachtige lente tulp, dus laat je hart bloeien, strek je eens goed uit, adem eens diep in en brokkel dat muurtje om je heen voorzichtig een stukje af.

Het is heerlijk buiten! Tijd om je winterjas en je uggs op te bergen en je leuke zomerjurkjes vast een mooi prominent plekje te geven in je klerenkast…

Tijdens de lente zijn er ook veel meer mensen buiten in die wijde wereld om te ontmoeten! Mensen gaan sneller naar buiten als het lekker weer is, toch? Het is alweer terrasjesweer! Wandelweer! Skeelerweer! Yoga in het park weer! Hardloopweer! Strandwandelingenweer! En mensen zijn ook happier in de lente, zoals ik je net vertelde, dus het is ook constant Happy Hour weer. Woohooo!!!

Tip van Vic:

Bedenk wat je allemaal voor jezelf wilt, waar je naar verlangt, wat ervoor zal zorgen dat jij weer verliefd op je leven wordt, schrijf het op, plak het op, en maak een plan hoe je het gaat aanpakken en voor jezelf gaat creëren.

Je was altijd al een prachtig …uhhh… ‘tulpenbolletje’, maar wellicht heb je nog wat liefde en aandacht nodig zodat je kunt groeien… En deze lente is een mooi moment om jezelf die liefde en aandacht te geven. Want daar begint het, zoals je weet!

En het mooie is dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen. Natuurlijk wil ik je daar met veel liefde mee helpen. Samen kunnen we jouw Verliefd op je Leven Masterplan maken en help ik je graag weer verliefd te worden; op jezelf, je leven en die nieuwe liefde die perfect bij jou past. ❤️

Sta open voor nieuwe mogelijkheden, open je hart en open je mind voor alle nieuwe ervaringen, mensen en levenslessen deze lente.

Dit is net zo goed een mooie gelegenheid om weer op nieuw te beginnen. Niet als ‘goede voornemens’, maar als een gigantische grote voorjaarsschoonmaak, van binnen en buiten.

De liefde hangt in de lucht, dus vang het, pak het, grijp het en geniet ervan! Ik gun het je zo.

2018-03-29T23:22:52+00:00 23 03 2018|0 Comments

Leave A Comment