Het Zelfvertrouwen van een Perzik

Zoals je weet ben ik coach en liefdesexpert, en help ik mijn cliënten weer verliefd worden. Soms is dat op een partner die ze met mijn begeleiding makkelijker en sneller vinden, en soms is dat op hun leven, omdat ze vastzitten in een dagelijkse sleur van verplichtingen en meer willen genieten van het leven. Coachen vind ik het mooiste wat er is, omdat ik mensen help de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Supertof!

Jouw zelfvertrouwen groeit

Deze week had ik ook een ontzettend leuke cliënte tegenover mij zitten in mijn praktijk. Natuurlijk heb ik alleen maar ontzettend leuke cliënten hoor, maar we hadden weer zo’n fijn gesprek! Ze is druk aan het daten en wordt er steeds beter in door alle tips die ze van mij krijgt en -ook niet onbelangrijk- die ze gelijk zelf toepast. Maar wat ik eigenlijk belangrijker vind; ze krijgt ook steeds meer plezier in het daten en steeds meer vertrouwen in zichzelf. En dat is prachtig om te zien! Daar geniet ik echt van!

Als een cliënte voor het eerst bij mij komt, is zij vaak nog wat onzeker… (Niet omdat ik zo eng ben hoor, dat valt reueueuze mee; bij mij voel je je heel snel op je gemak.) Maar mijn cliënten zijn meestal vooral erg onzeker over hoe ze overkomen tijdens hun dates; of de dates hen wel leuk zullen vinden…

Maar lieverd, het gaat er helemaal niet om of hij jou leuk vindt! Het gaat er om of jij hém leuk vindt!

Zie een date niet als een sollicitatiegesprek waar jij de beste versie van jezelf moet laten zien om een bepaalde functie te bemachtigen, maar zie het als een ontspannen en gezellig uitje met een persoon die jij nog niet kent. Iemand waar je wellicht een nieuw avontuur mee aan zult gaan of alleen een gezellige middag/avond mee beleeft. Want dat is ook prima! Wees vooral niet te hard op zoek naar jouw toekomstige echtgenoot of de vader van je kinderen, maar neem voor nu genoegen met iemand waar je een paar leuke uurtjes mee kunt hebben. Dat haalt de druk er voor jou al een heel stuk af, zodat je kunt ontspannen… én genieten!

Sowieso zouden we er allemaal goed aan doen om ons minder aan te trekken van wat anderen van ons vinden! Dat doet wonderen voor je zelfvertrouwen, geloof me.

En dat geeft je zoveel meer rust in je hoofd… En vrijheid, bovendien. En daarom werk ik met mijn cliënten ook eerst aan eigenwaarde, zelfliefde en zelfvertrouwen en ik vind het zo mooi als ik ze al tijdens het gesprek rechterop zie gaan zitten en gaan stralen… Net zoals zij dat deed!

Perziken

Heb je weleens gehoord van Dita von Teese? Zij is een prachtige, sexy burleske danseres/model/actrice. Zij heeft ooit de geweldige quote uitgesproken:

“You can be the ripest, juiciest peach in the world,
and there’s still going to be somebody who hates peaches.”

Deze quote heb ik altijd in mijn achterhoofd zodra de gedachte opkomt ‘wat zullen ze wel niet van mij denken?’

Al ben ik de rijpste, sappigste perzik in de wereld, dan zal er altijd nog iemand zijn die een hekel heeft aan perziken. En dat is oké.

Zo werkt het dus ook met mensen. En kopjes thee. Je bent niet altijd iemand’s ‘cup of tea’ en er zijn ook genoeg mensen die niet eens van thee houden. En dat is prima, toch? Het leven is gewoon te kort om je druk te maken over wat iedereen van je vindt. Doe gewoon lekker wat jij wilt! Vind ervan wat jij ervan vindt! Draag wat je wilt! Dat is vrijheid, sister! En zo bouw je vanzelf meer zelfvertrouwen op…

De Legging Lady

Over dragen wat je wilt gesproken: Ik ben de afgelopen 3 jaar meer dan 20 kilo aangekomen door een chronische schildklierziekte die mijn metabolisme flink in de war schopt… Hierdoor pas ik veel van mijn kleren niet meer. Hartstikke zonde, maar ik vind het nu ook zonde om nieuwe kleding te kopen, omdat ik (ook al 3 jaar… ehem…) van plan ben het er allemaal weer af te sporten…

Dus tot die tijd draag ik vooral lange shirts, tunieken, vesten, truien en… leggings. Heerlijk! Ik ben er dol op! En geen fancy schmancy leggings hoor, maar gewoon die van een tientje van de H&M.

Soms komt die gedachte in me op: ‘Ze zullen wel denken; daar heb je haar weer, wéér in een legging.’ Maar nu denk ik; ‘Whatever. Dan ben ik maar ‘die vrouw in die legging.’ Ik voel me er comfortabel in en daar gaat het om… En dan is dat maar mijn ‘ding’. Ja, ik ben die vrouw in die legging. En ik ben er nog trots op ook!’

Perziken, kopjes thee, vrouwen in leggings, waarschijnlijk niet iedereens ding. Maar whatever…

Vrijheid, sister! Vrijheid.

Boer zoekt Vrouw

Dat we niet allemaal elkaars ‘cup of tea’ (of perzik) zijn, is maar goed ook… Anders zouden we allemaal verliefd worden op dezelfde persoon en dat zou ook niet werken. Toch?

Een goed voorbeeld is Boer Zoekt Vrouw. Vanavond weer op TV. Ik heb er nu alweer zin in! Fascinerend programma vind ik het! Die boeren zijn allemaal enorm verschillend en ze trekken ook allemaal genoeg verschillende vrouwen aan. Marc uit Zambia is best een aantrekkelijke man, maar met David in Roemenië heb je het volgens mij een stuk gezelliger. Olke in Texas lijkt me een echte knuffelbeer en met Rikx in Canada kun je lachen. En als je van taart en muziek maken houdt, moet je weer bij Herman in Frankrijk zijn. Voor ieder wat wils! En dat is prachtig, toch? Jij vindt deze mannen waarschijnlijk ook niet allemaal even leuk, en zo hoeven ze ook niet allemaal voor jou te vallen. Niet elk dekseltje past op elk potje. Gelukkig.

Genoeg visjes in de zee

In Nederland zijn inmiddels ook al 2.8 miljoen singles. En dat worden er elke dag meer. Je hebt dus nooit te maken met ‘left-overs’, want die markt wordt constant aangevuld en dus ‘ververst,’ so to speak. Genoeg fish in the sea, dus maak je vooral niet druk dat je jouw kopje thee, jouw perzik, jouw grote liefde niet zult vinden.

Liefde is er voor iedereen, darling. Overal en op elk moment. Je moet er alleen klaar voor zijn en voor open staan… En als je hulp kunt gebruiken tijdens jouw zoektocht naar de liefde, omdat het constant maar niet lukt om het juiste visje te vinden, of om het visje aan de haak te slaan, of om het visje aan je te binden… …maak dan eens een afspraak voor een gratis consult bij mij. Dan praten we er samen eens over en geef ik je mijn beste vis- en liefdesadviezen.

Ik help je met liefde, lieve perzik van me.

2017-06-15T21:30:37+00:00 27 03 2017|0 Comments

Leave A Comment