Zo weet je dat hij je écht leuk vindt (7 signalen)

Onlangs heb ik het met je gehad over overdenken en over-analyseren tijdens het daten. Hoe je als single al snel uit angst en onzekerheid soms de verkeerde conclusies trekt. En wat er allemaal kan gebeuren als jouw gedachten een loopje met je nemen… En natuurlijk gaf ik ook weer een aantal bruikbare tips om met jouw angsten en onzekerheid om te gaan, zodat je niet in al die twijfels en vragen blijft hangen…

Maar hoe weet je nou wél of iemand je leuk vindt?

En dan bedoel ik niet dat hij je ‘leuk’ (genoeg) vindt om af en toe een kopje koffie mee te drinken, of om een beetje mee te flirten via de app, of om wellicht zelfs af en toe stiekem mee tussen de lakens te kruipen, maar écht leuk. Interessant. Leuk leuk!

Veel Lieve Ladies wachten op een groots en meeslepend gebaar van zijn kant. Dat zijn we nou eenmaal zo gewend van de romantische comedy’s op TV, maar daar kun je lang op wachten, hoor. Ik zeg het wel vaker; dit is het echte leven en jij bent geen actrice in een film. Die geweldig grootse gebaren gebeuren vooral op het grote doek, helaas.

En als je er te veel op zit te wachten, mis je misschien wel van alles in de realiteit. Of ben je zo vaak gekwetst dat jouw muurtjes inmiddels zo hoog zijn dat je er niet eens overheen kunt kijken… Dan is het moeilijk om liefde te zien, te geven, maar ook om het te ontvangen.

Dus als je dit weet van jezelf, zorg dan dat je er eerst aan werkt om jouw muurtje voorzichtig af te brokkelen…

Wat ik eerder schreef, is dat ik vaak hoor van Lieve Ladies dat ze de signalen niet goed kunnen lezen… En het is ook lastig hoor! Pfff… ik weet er alles van… 😉

Een man kan zeggen dat hij hartstikke dol op je is maar er niets van menen, maar een man kan ook hartstikke dol op je zijn en het niet durven zeggen

Dus hoe moet jij nou nog weten hoe het precies zit??? Geen wonder dat je de signalen niet meer kunt (of durft te) lezen…

Liefde is zooo mooi, maar door twijfels, angsten en onzekerheid ook best heel eng, en daarom willen we onszelf (en onze kwetsbare hartjes) natuurlijk maar al te graag beschermen!

Het is altijd goed om het rustig aan te doen, om eerst door die ontdekkingsfase te komen en zonder verwachtingen te genieten van het ‘elkaar leren kennen’… 

Maar juist als het zo leuk is en bijna too good to be true…. Dan raken we verstrengeld in onze eigen gedachten; het overdenken en over-over-over-analyseren, en dan ben je eigenlijk helemaal niet bewust aanwezig in die ontdekkingsfase…

In plaats van elkaar te leren kennen, zit je vol zorgen, vragen en twijfels die allemaal angst en onzekerheid veroorzaken. En zoals ik vorige week al zei; dat kan het hele begin van jullie relatie verstoren en verpesten. En dat is zonde!!!

Dus hoe weet je nou wél of iemand jou écht leuk vindt? Ik heb de signalen even voor je op een rijtje gezet, zodat je de juiste conclusies kunt trekken.

7 Signalen die erop wijzen dat hij je écht leuk vindt

1. Jij bent een prioriteit.

Dit heb je me al vaker horen zeggen: ‘Jij verdient iemand die 100% voor jou gaat!’

Natuurlijk heeft hij het druk, we hebben het allemaal druk. Maar als een man je echt leuk vindt, dan staat ‘Tijd met haar’ (met jou dus) hoog op zijn prioriteitenlijstje en dan doet hij moeite voor je.
Als hij echt geen tijd heeft, dan laat hij je weten wanneer hij wél tijd voor je heeft. Hij zal jou niet alleen de gaatjes in zijn agenda laten opvullen, maar als hij toegewijd is, zal hij gaatjes in zijn agenda voor je maken!

2. De manier hoe hij naar je kijkt.

En dan bedoel ik niet met een blik vol verlangens of lust, maar dat je ziet dat hij onder de indruk van je is. Alsof hij niet kan geloven dat je écht bent. Alsof je een zeemeermin bent die op en eenhoorn over een regenboog rijdt…
Zo kijkt hij naar niemand anders. En hij kijkt ook niet heel eventjes zo naar je, nee, hij kijkt het liefst de hele tijd naar je.

3. Hij geeft.

Liefde gaat om geven, niet om nemen. Als je van iemand houdt, gun je die persoon de wereld en wil je hem alles geven wat je hebt. Ik bedoel niet per se kadootjes, maar als je dol op iemand bent, wil het beste van jezelf geven, jouw beste jou zijn, je wil dat hij blij is, je wil zijn leven mooier maken, je wil dingen voor hem doen die hem gelukkig maken…
Ik zeg altijd; hij kan je van alles vertellen, maar zijn acties laten pas zien wat hij echt van je vindt. Dus let vooral op wat hij voor je over heeft, de moeite die hij voor je doet en hoe hij je blij maakt…

Woorden kunnen niet zeggen wat liefde kan doen.

4. Hij mist je.

Ze zeggen dat mannen juist meestal verliefd worden op vrouwen als ze niet bij ze in de buurt zijn. (Apart hé?) Dus mijn vraag aan jou is: Hoe is hij als jullie niet samen zijn? Mist hij je? Doet hij moeite om je te spreken/appen/bereiken? Of hoor je dagen niets van hem omdat hij het ‘superdruk’ heeft?
Als je iemand écht heel leuk vindt, dan verheug je je op de dag dat je elkaar weer ziet en dan mis je elkaar als je niet samen bent. Het moet natuurlijk geen obsessie worden, maar hij zit wel ‘in je systeem’; kleinigheidjes herinneren je aan hem, je wil hem constant dingen die je meemaakt vertellen, je voelt een verbintenis.
Dus dan zal hij ook contact met jou houden; je grapjes sturen die hij online ziet, links mailen naar verhalen die jij misschien interessant vindt, en hij wil alles met je delen wat jij wellicht waardeert. Hij hoeft het niet te zeggen, maar zo merk je dat hij je mist.

5. Hij houdt je op de hoogte.

Mijn vriend laat het me altijd even weten als er file staat en hij daardoor wat later thuis is. Ik vind het eerlijk gezegd totaal niet nodig dat hij dat doet want ik zie hem vanzelf wel verschijnen, maar ik vind het wel erg attent. Hij stuurt me ook vaak overdag een appje als er iets belangrijks is gebeurd op zijn werk. Dat kan hij wat mij betreft ook best ‘s-avonds vertellen als hij thuis is, maar het bewijst dat hij mij belangrijk vindt en alles gelijk met me wil delen. Zo weet ik dat hij mij ook écht leuk vindt en hoeft hij het niet eens te zeggen.
Als iemand je leuk vindt, dan houdt hij je op de hoogte. Niet omdat dat van jou moet, maar omdat hij het graag wil.

6. Hij is er voor je.

In die ontdekkingsfase is het natuurlijk meestal allemaal rozengeur en maneschijn, maar wat nou als het even niet zo lekker loopt of als jij hem nodig hebt? Hoe reageert hij op een ‘probleem’ of een situatie waarbij jij zijn hulp nodig hebt?
Zoals ik net al zei, gaat het bij de liefde om geven; de focus ligt op de ander. Je houdt dus rekening met elkaar en als hij je écht leuk vindt, is er niets belangrijkers dan dat hij er voor je kan zijn als je hem nodig hebt. Misschien komt het hem niet altijd even goed uit, maar hij zorgt ervoor dat hij er is.

7. Hij doet z’n best en geeft het niet zomaar op.

Soms beginnen relaties met wat hordes en hobbels omdat er onbedoeld nog wat ‘oud zeer’ naar boven borrelt. Vooral als je door het verleden nog moeite hebt met vertrouwen of als je een typische over-denker bent…
Deze meneer kan totaal anders zijn dan de mannen die je tot nu toe hebt ontmoet, maar je kunt nog steeds angsten, zorgen, vragen en twijfels hebben… Je mag dit best (op het juiste moment) aan hem vertellen. En als hij je écht leuk vindt, dan luistert hij naar je, dan helpt hij je en dan heeft hij geduld met je.

En onthoud: Als iemand zegt dat hij je écht leuk vindt, maar daarna toch verdwijnt omdat het allemaal te ingewikkeld voor hem is, dan was het waarschijnlijk ook geen echte liefde. Je geeft liefde namelijk niet zomaar op tenzij je ALLES al hebt geprobeerd en je écht je best hebt gedaan, maar het gewoon niet werkte (maar dat is dan normaliter een gezamenlijke beslissing en geen ghost-verdwijntruc). En aan zo’n neppert heb je niks. Die kun je maar beter kwijt zijn dan rijk. 😉

In conclusie…

Als jij je comfortabel met hem voelt, als er geen twijfels zijn, geen zorgen, geen vragen, geen onzekerheid, dan zit het goed tussen jullie. Dan voelt het alsof je bij hem thuis komt. Dan is alles goed, rustig en kalm.

Als iemand je écht leuk vindt, dan veroorzaakt zijn gedrag totaal geen onzekerheid bij jou. Dan weet je dat het goed zit.

Als je je wél onzeker voelt, dan kan het ook dat de basis al niet helemaal stabiel is. Misschien ben je er toch nog niet helemaal klaar voor, of voel je je nog niet helemaal compleet en gelukkig met jezelf, of misschien weet hij het nog niet helemaal zeker… Maar als hij het wél weet, dan zorgt hij ervoor dat jij het ook weet! 😉

2018-06-21T12:22:39+00:00 21 06 2018|0 Comments

Leave A Comment